Hot Now

Sens pentru viață

23 05 2014, Portal HR , Comenteaza, 2.517 afisari

Sens pentru viață este un proiect Sense Internațional (România) – SI(R) ce își propune să îmbunătățească viața copiilor și tinerilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple (DSM) prin dezvoltarea de servicii vocaționale dedicate acestora. In cadrul acestui proiect vor fi deschise două centre vocaționale (doua mini-tipografii) la Arad și Timișoara, unde tinerii cu surdocecitate/DSM vor învăța o meserie ce le va crește șansa de a duce o viață independentă.

Centrele vocaționale se adaugă celor înființate deja în 2013 cu finanțare de la Fundația Orange în București (o mini-tipografie), Iași (un centru de modelare a marțipanului) și Galați (o mini-seră), care vor fi susținute și dezvoltate în continuare. In fiecare an, 50 de tineri cu surdocecitate/DSM vor învăța o meserie în cele 5 centre vocaționale.

In plus, proiectul va asigura accesul la terapii specializate unui număr de 32 de copii cu surdocecitate din Oradea, Iași și Timișoara, pregătindu-i pentru dobândirea cu succes a aptitudinilor vocaționale.

Toate aceste inițiative fac parte din obiectivul principal pe termen lung al Fundației Sense International (România), reprezentat de dezvoltarea unei rețele naționale de centre vocaționale pentru tinerii cu surdocecitate/DSM, pentru a le oferi o trecere mai ușoară către viața de adult. De asemenea, ne dorim creșterea nivelului de conștientizare a autorităților și publicului larg cu privire la nevoile specifice persoanelor cu surdocecitate/DSM, prin crearea premiselor necesare pentru includerea serviciilor vocaționale în sistemul național de învățământ.

SI(R) se numără printre cei 9 câștigători ai unei finanțări din partea Fundației Orange, prin fondul de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, ediția 2014. Valoarea totală a finanțării pentru proiectul Sens pentru viață este de 226.797 lei.

Surdocecitatea este o combinație de deficiențe de văz și de auz. Ea reprezintă o deficiență gravă, multisenzorială, de cele mai multe ori asociată și cu alte tipuri de deficiențe (fizic, locomotor, mental). Surdocecitatea generează dificultăţi majore în sfera comunicării, a accesului la informaţie, în orientare şi mobilitate.

”Ideea acestui proiect a venit de la părinții și profesorii copiilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple, îngrijorați de soarta copiilor lor după absolvirea școlii. Tot ce ne dorim prin acest proiect este ca tinerii să învețe o meserie și să dobândească acele aptitudini absolut necesare pentru integrarea lor socială și profesională, astfel încât să poată duce un trai independent.” Cristiana Salomie, Director Sense Internațional (România)

„Proiectul mărește semnificativ șansele de integrare socială a tinerilor cu surdocecitateși deficiențe senzoriale multiple. Centrele vocaționale au un rol foarte important pentru acești tineri, oferindu-le oportunitatea învățării unei meserii și astfel, posibilitatea de a avea o viață adultă normală.” a declarat Amalia Fodor, Director Executiv al Fundației Orange.

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter