Hot Now

Spargatorii de mituri: cultura organizationala vs. structura

03 01 2011, Adina Luca , 2 comentarii, 6.980 afisari

Cresterea performantei prin schimbarea comportamentului angajatilor prin training si comunicare n-are niciun sens inainte de a face schimbari structurale, re-organizare de procese si modificari drastice ale modalitatilor de recrutare. Si abia pe urma, sau aproximativ simultan, vine si strategia.

De unde atata radicalitate? Din experienta prea multor initiative imposibile si decese infantile de proiecte la care am participat. Iata un exemplu: firma de cercetare decide (strategic) ca trebuie sa devina mai orientata catre client.

Cum adica? Adica mentinerea relatiei cu clientul este foarte importanta pentru vanzarile si chiar supravietuirea firmei.

De unde stim? Ne-au zis clientii cu voce tare.

Si ce se intampla in prezent? Avem cercetatorii si managerii de proiect care lucreaza la proiecte, interactioneaza foarte pe scurt cu clientii la livrare si apoi asteapta sa primeasca alte proiecte. In prezent, mai mult asteapta, ca nu prea mai vin.

Sa facem deci training de orientare catre client cu cercetatorii si managerii de proiect!

La training, cercetatorii si managerii de proiect intra in sala cu greu si sunt pusi pe discutii contradictorii. Asta cu mentinerea relatiei cu clientii nu merge, nu au timp pentru asa ceva, n-au fost angajati pentru asta. N-are sens. Nici nu-i intereseaza. Si de fapt daca incep sa iti spuna cateva exemple despre cum inteleg ei relatia cu clientii, te bucuri ca nu sunt in relatie mai stransa cu ei!

Lipsesc trei lucruri: structura, masurarea proceselor si ce fel de oameni recruteaza firma. In ordinea asta.

Ce post ne trebuie pentru interfata cu clientii si cine sunt oamenii care trebuie sa ocupe posturile respective? Este procesul de livrare masurat prin cuantificarea impactului pe care il are asupra relatiei cu clientii? La recrutare cautam oameni cu inclinatii spre mentinerea relatiilor cu clientii pentru posturi de manager de client? Si pentru ce ii platim?

Pana cand nu avem raspunsuri la intrebarile de mai sus, strategia trebuie sa astepte. La fel si eforturile pentru modificarea comportamentelor pentru cresterea performantei.

Pe romaneste, nu ai cu cine si nu ai cu ce.

Afla cine este Adina Luca aici.

Comentarii (2)
  1. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu. Stefan Murgeanu said: Spargatorii de mituri: cultura organizationala vs. structura http://portalhr.ro/?p=1091 […]

  2. Anca spune:

    Transant dar cat se poate de realist. Cred ca acum doi ani si ceva nu as fi inteles concluziile articolului, insa trecuta printr-o experienta similara, ca om de HR in tatonari, am alta perspectiva acum, si pot sa inteleg ca strategia consumata ca fel principal si nu ca „desert” duce la o indigestie crunta.

    Felicitari!

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter