Despre ce au vorbit in 2009 si continua sa vorbeasca site-urile internationale de HR?
Care sunt problemele cu care se confrunta (si) ei?
Pe plan international, in 2009, site-urile de resurse umane au adus si ele de nenumarate ori in discutie criza economica si efectele sale asupra tuturor zonelor cheie din HR.
Cateva subiecte s-au conturat insa cu predilectie si s-au asezat in contexte clare, atat din punct de vedere teoretic, cat si functional.
S-a vorbit si se vorbeste intens despre:
DE CE RETELE SOCIALE? PRINTRE ALTELE…
Afla de ce:
O strategie de recrutare prin intermediul retelelor sociale imbunatateste calitatea candidatilor si implicit a angajatilor, asigura o amortizare mai buna a investitiei, imbunatateste rata de acceptare a ofertelor de angajare si are si multe alte beneficii de luat in considerare, detaliate in articolul de pe ERE al lui John Sullivan, The Many Benefits of Social Network Recruiting – Making a Compelling Business Case.
Strategiile de recrutare disponibile prin intermediul retelelor sociale se incadreaza in 3 categorii mari: cu focus limitat, cu arie de acoperire extinsa si organizationale. Afla si care sunt cele mai eficiente in articolul de pe ERE al lui John Sullivan, Understanding The Available Social Media Recruiting Strategies Part 1 & 2.
Linkedin-ul nu este doar un instrument de trimitere de mesaje mai pre(ten)tios, ci o adevarata sursa de resurse pentru activitatea de recrutare, in webinar-ul inregistrat al lui Lou Adler.
Medii de comunicare precum blogul si podcast-ul pot fi si ele utilizate in procesele de recrutare, rezultatele fiind cel putin interesante. Daca vrei sa vezi cat de des sunt folosite si care ar fi avantajele, citeste acum studiul disponibil pe Toolbox for HR.
Blogul poate fi utilizat (si) ca vehicul de employer branding. Citeste blogul Staffing Managerului de la Microsoft
HR-ul joaca un rol critic in construirea brandului de angajator, cu atat mai mult de luat in considerare in vremuri de criza. Asculta podcast-ul CIPD.
E important sa iti evaluezi performanta ca recrutor intern avand in vedere costurile proceselor de recrutare pe care le derulezi. onteaza mai mult cat a costat sa il gasim/ angajam sau calitatea angajatului? Afla citind Cost per hire vs. quality of hire, articolul de pe ERE al lui Lou Adler
ANGAJATORUL FATA IN FATA CU (TALENTUL) ANGAJATUL(UI)
In perioade de tensiune, stres (a se citi criza), organizatiile reactioneaza ca oamenii… iau decizii mai mult sau mai putin inspirate, cauta sa rezolve punctual o problema si uita sa analizeze impactul unor schimbari in viitor… sau prefera sa nu se gandeasca la consecinte pentru ca intotdeauna problema de azi e mai grava decat orice ar putea aduce viitorul… macar si pentru simplul fapt ca trebuie rezolvata ACUM.
Criza schimba in mod inevitabil relatia dintre angajator si angajat. O criza financiara sfarseste (sau incepe?) intr-o criza de incredere.
Concluzii de la ei… utile si la noi…
Mai multe pe unul dintre blogurile Harvard Business Publishing, Tammy Erickson, sau pe cel al lui Eric Shannon de pe ERE.
Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]
DetaliiRaluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]
DetaliiPe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]
DetaliiZona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]
Detalii