La final de an ne uităm înapoi și înainte. Și asta se aplică nu doar în viața personală, ci și în cea profesională. În acest context, luna decembrie abundă de articole despre tendințe, previziuni etc, iar recrutarea nu se lasă mai prejos (chiar dacă, de ceva vreme, nici ea nu mai este ce a fost :-)).
Săptămâna trecută treceam în revistă prima parte a articolului de pe ERE al lui John Sullivan despre tendințele în recrutare pentru 2014. Din cele 14 enumerate de el noi ne-am oprit doar la 5: competiția pentru talente în continuă creștere, brandul de angajator ca strategie de recrutare, social media în recrutare, recrutarea mobilă și acomodarea profesioniștilor care nu își mai doresc să lucreze de la birou.
În partea a doua a articolului, autorul analizează restul aspectelor care trebuie conștientizate atunci când ne propunem un efort de recrutare eficient, precum și provocările și oportunitățile pe care un profesionist în domeniu nu ar trebui să le rateze.
Iată care sunt câteva din provocările cărora va trebui să le facem față:
1. Retenția scăzută (vine la pachet cu schimbarea de mentalitate și cu ușurința cu care angajații renunță din ce în ce mai des la contextele previzibile).
2. Viteza în deciziile de recrutare va face diferența dintre succesul și eșecul proiectelor de recrutare. Cu alte cuvinte, dacă ne gândim prea mult pe care candidat să îl alegem, s-ar putea să nu mai avem de unde alege.
3. Resursele limitate vor impune o prioritizare a joburilor. Pentru că nu avem buget pentru toate pozițiile necesare, trebuie să decidem din vreme și corect care sunt cele esențiale, fără de care organizația nu poate funcționa.
Cel puțin la fel de importante ca și provocările sunt aspectele a căror relevanță începe să scadă. O strategie de recrutare eficientă trebuie să le aibă în vedere pentru un dozaj corect al resurselor.
1. Toate formele tradiționale de recrutare (anunțul clasic și site-ul de corporație) își pierd din importanță și impact.
2. Identificarea candidaților devine mai ușoară datorită tehnologiei în continuă schimbare.
Descoperiți mai multe tendințe, provocări și oportunități citind tot articolul The Top 25 Recruiting Trends, Problems and Opportunities for 2014, Part 2 of 2.
La noi care credeți că vor fi provocările în domeniul recrutării în 2014?
Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]
DetaliiRaluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]
DetaliiPe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]
DetaliiZona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]
Detalii
[…] hupso_title_c="Scurt ghid de recrutare pentru manageri";Din experienţa noastră, recrutarea este una dintre responsabilităţile pe care managerii din alte departamente decât cel de HR le […]