Hot Now

Tendințe în recrutare în 2014 (prima parte)

10 12 2013, Career Advisor , Comenteaza, 3.706 afisari

Înainte de a intra în subiect, poate că o întrebare legitimă ar fi: „dar se mai face recrutare”? Răspunsul este cât se poate de clar din punctul nostru de vedere. Da, se face, dar poate nu întotdeauna pe căile tradiționale. Printre altele, începem să ne racordăm și pe plan local la ceea ce înseamnă recrutarea socială, facem trecerea de la fișele de post la profilele de performanță, motivație și valori, de la recrutarea candidaților activi la construirea unor comunități de talente, de la recrutarea prin anunț la recrutarea socială etc.

Iar dacă tot am început să schimbăm tehnici, instrumente și abordări, în pofida bugetelor în continuare limitate… sau poate tocmai pentru că nu ne permitem costuri mari în recrutare, vă învităm să descoperim care sunt tendințele în recrutare pentru 2014, așa cum apar ele analizate în ultimul articol al lui John Sullivan, pe ERE.net.

1. Competiția pentru talente va crește. Dacă de ceva vreme nu reușiți să mai găsiți profesioniștii de care aveți nevoie, vestea îngrijorătoare este că acest lucru va deveni și mai dificil în 2014.

2. Brandul de angajator este singura strategie viabilă pentru proiecte de recrutare de succes, acum și în viitor.

3. Recrutarea va deschide ușa larg pentru ceea ce înseamnă social media, chiar mergând până la a accepta profile din social media pe post de CV (Mai ales din LinkedIn zicem noi.)

4. Recrutarea mobilă este mai actuală decât oricând. Dacă nu aveți încă un site de cariere optimizat pentru mobil, acum e momentul să puneți acest lucru pe lista de priorități. Candidatul de care aveți nevoie ar putea să aplice la anunțul de recrutare în timpul pauzei de masă, accesând internetul de pe mobil după ce a aflat despre poziția vacantă dintr-un Status update de pe Facebook sau LinkedIn.

5. Candidații care nu lucrează din birou ar putea fi soluția pentru completarea pozițiilor dificile. Flexibilitatea poate fi considerată de mulți un beneficiu critic într-o piață a muncii în care se vorbește constant despre „downshifting” și „work-life” balance.

Descoperiți și alte tendințe care vor marca munca în recrutare în 2014 citind tot articolul lui John Sullivan: The Top 25 Recruiting Trends, Problems, and Opportunities for 2014, Part 1 of 2.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter