Hot Now

Tendințe în recrutare în 2014 (prima parte)

10 12 2013, Career Advisor , Comenteaza, 3.062 afisari

Înainte de a intra în subiect, poate că o întrebare legitimă ar fi: „dar se mai face recrutare”? Răspunsul este cât se poate de clar din punctul nostru de vedere. Da, se face, dar poate nu întotdeauna pe căile tradiționale. Printre altele, începem să ne racordăm și pe plan local la ceea ce înseamnă recrutarea socială, facem trecerea de la fișele de post la profilele de performanță, motivație și valori, de la recrutarea candidaților activi la construirea unor comunități de talente, de la recrutarea prin anunț la recrutarea socială etc.

Iar dacă tot am început să schimbăm tehnici, instrumente și abordări, în pofida bugetelor în continuare limitate… sau poate tocmai pentru că nu ne permitem costuri mari în recrutare, vă învităm să descoperim care sunt tendințele în recrutare pentru 2014, așa cum apar ele analizate în ultimul articol al lui John Sullivan, pe ERE.net.

1. Competiția pentru talente va crește. Dacă de ceva vreme nu reușiți să mai găsiți profesioniștii de care aveți nevoie, vestea îngrijorătoare este că acest lucru va deveni și mai dificil în 2014.

2. Brandul de angajator este singura strategie viabilă pentru proiecte de recrutare de succes, acum și în viitor.

3. Recrutarea va deschide ușa larg pentru ceea ce înseamnă social media, chiar mergând până la a accepta profile din social media pe post de CV (Mai ales din LinkedIn zicem noi.)

4. Recrutarea mobilă este mai actuală decât oricând. Dacă nu aveți încă un site de cariere optimizat pentru mobil, acum e momentul să puneți acest lucru pe lista de priorități. Candidatul de care aveți nevoie ar putea să aplice la anunțul de recrutare în timpul pauzei de masă, accesând internetul de pe mobil după ce a aflat despre poziția vacantă dintr-un Status update de pe Facebook sau LinkedIn.

5. Candidații care nu lucrează din birou ar putea fi soluția pentru completarea pozițiilor dificile. Flexibilitatea poate fi considerată de mulți un beneficiu critic într-o piață a muncii în care se vorbește constant despre „downshifting” și „work-life” balance.

Descoperiți și alte tendințe care vor marca munca în recrutare în 2014 citind tot articolul lui John Sullivan: The Top 25 Recruiting Trends, Problems, and Opportunities for 2014, Part 1 of 2.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Tehnologiile sigure de colaborare care ajută oamenii să lucreze de oriunde reprezintă o preocupare majoră pentru orice CIO, punând presiune pe echipele IT nevoite să asigure suport atât pentru angajații care lucrează de la distanță, cât și pentru planificarea revenirii la birou. Cisco (NASDAQ: CSCO) anunță câteva îmbunătățiri cheie aduse soluției Webex, pentru a răspunde […]

Detalii

În perioada 24-25 iunie 2020, BusinessMark a organizat cel de-al 30-lea eveniment de HR. Ediția de anul acesta a marcat și o premieră, „Tomorrow@Work” fiind prima conferință din această serie care s-a desfășurat exclusiv în mediul online. Pe parcursul celor două zile, specialiști români și internaționali au analizat și dezbătut trei factori cu rol determinant […]

Detalii

MyDesks.ro vine în ajutorul freelancerilor și antreprenorilor din România și lansează MyDesks Work, o platformă de job-uri și proiecte punctuale pentru cei care aleg să lucreze de la distanță. Ideea platformei a apărut în plină pandemie, când interesul pentru proiecte remote și freelancing a crescut în România cu peste 40%, conform Google Trends. Cu această […]

Detalii

Piața muncii se află într-o continuă dezvoltare ceea ce face ca o mare parte dintre angajatori să caute constant noi talente în cadrul companiilor. Pentru a se integra în piața muncii studenții au nevoie de o dezvoltare majoră atât a competențelor hard, precum și a celor soft: comunicare, lucrul în echipă, creativitate sau responsabilitate. „Profesorii […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter