Secțiune susținută de

Tendințe în recrutare în 2014 (prima parte)

Portal HR \ HR Pedia \ Tendințe în recrutare în 2014 (prima parte)

Înainte de a intra în subiect, poate că o întrebare legitimă ar fi: „dar se mai face recrutare”? Răspunsul este cât se poate de clar din punctul nostru de vedere. Da, se face, dar poate nu întotdeauna pe căile tradiționale. Printre altele, începem să ne racordăm și pe plan local la ceea ce înseamnă recrutarea socială, facem trecerea de la fișele de post la profilele de performanță, motivație și valori, de la recrutarea candidaților activi la construirea unor comunități de talente, de la recrutarea prin anunț la recrutarea socială etc.

Iar dacă tot am început să schimbăm tehnici, instrumente și abordări, în pofida bugetelor în continuare limitate… sau poate tocmai pentru că nu ne permitem costuri mari în recrutare, vă învităm să descoperim care sunt tendințele în recrutare pentru 2014, așa cum apar ele analizate în ultimul articol al lui John Sullivan, pe ERE.net.

1. Competiția pentru talente va crește. Dacă de ceva vreme nu reușiți să mai găsiți profesioniștii de care aveți nevoie, vestea îngrijorătoare este că acest lucru va deveni și mai dificil în 2014.

2. Brandul de angajator este singura strategie viabilă pentru proiecte de recrutare de succes, acum și în viitor.

3. Recrutarea va deschide ușa larg pentru ceea ce înseamnă social media, chiar mergând până la a accepta profile din social media pe post de CV (Mai ales din LinkedIn zicem noi.)

4. Recrutarea mobilă este mai actuală decât oricând. Dacă nu aveți încă un site de cariere optimizat pentru mobil, acum e momentul să puneți acest lucru pe lista de priorități. Candidatul de care aveți nevoie ar putea să aplice la anunțul de recrutare în timpul pauzei de masă, accesând internetul de pe mobil după ce a aflat despre poziția vacantă dintr-un Status update de pe Facebook sau LinkedIn.

5. Candidații care nu lucrează din birou ar putea fi soluția pentru completarea pozițiilor dificile. Flexibilitatea poate fi considerată de mulți un beneficiu critic într-o piață a muncii în care se vorbește constant despre „downshifting” și „work-life” balance.

Descoperiți și alte tendințe care vor marca munca în recrutare în 2014 citind tot articolul lui John Sullivan: The Top 25 Recruiting Trends, Problems, and Opportunities for 2014, Part 1 of 2.

Data articol: decembrie 10, 2013

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam