Hot Now

Tendințe în recrutare în 2014 (prima parte)

10 12 2013, Career Advisor , Comenteaza, 2.981 afisari

Înainte de a intra în subiect, poate că o întrebare legitimă ar fi: „dar se mai face recrutare”? Răspunsul este cât se poate de clar din punctul nostru de vedere. Da, se face, dar poate nu întotdeauna pe căile tradiționale. Printre altele, începem să ne racordăm și pe plan local la ceea ce înseamnă recrutarea socială, facem trecerea de la fișele de post la profilele de performanță, motivație și valori, de la recrutarea candidaților activi la construirea unor comunități de talente, de la recrutarea prin anunț la recrutarea socială etc.

Iar dacă tot am început să schimbăm tehnici, instrumente și abordări, în pofida bugetelor în continuare limitate… sau poate tocmai pentru că nu ne permitem costuri mari în recrutare, vă învităm să descoperim care sunt tendințele în recrutare pentru 2014, așa cum apar ele analizate în ultimul articol al lui John Sullivan, pe ERE.net.

1. Competiția pentru talente va crește. Dacă de ceva vreme nu reușiți să mai găsiți profesioniștii de care aveți nevoie, vestea îngrijorătoare este că acest lucru va deveni și mai dificil în 2014.

2. Brandul de angajator este singura strategie viabilă pentru proiecte de recrutare de succes, acum și în viitor.

3. Recrutarea va deschide ușa larg pentru ceea ce înseamnă social media, chiar mergând până la a accepta profile din social media pe post de CV (Mai ales din LinkedIn zicem noi.)

4. Recrutarea mobilă este mai actuală decât oricând. Dacă nu aveți încă un site de cariere optimizat pentru mobil, acum e momentul să puneți acest lucru pe lista de priorități. Candidatul de care aveți nevoie ar putea să aplice la anunțul de recrutare în timpul pauzei de masă, accesând internetul de pe mobil după ce a aflat despre poziția vacantă dintr-un Status update de pe Facebook sau LinkedIn.

5. Candidații care nu lucrează din birou ar putea fi soluția pentru completarea pozițiilor dificile. Flexibilitatea poate fi considerată de mulți un beneficiu critic într-o piață a muncii în care se vorbește constant despre „downshifting” și „work-life” balance.

Descoperiți și alte tendințe care vor marca munca în recrutare în 2014 citind tot articolul lui John Sullivan: The Top 25 Recruiting Trends, Problems, and Opportunities for 2014, Part 1 of 2.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 2-6 martie, Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) pregătește cea de-a IX-a ediție a proiectului Spring IT. SiSC este cea mai veche organizație studențească din Academia de Studii Economice din București, care a realizat peste 200 de proiecte, desfășurate cu succes, în decursul a 23 de ani de […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter