Hot Now

Tu ce faci în fiecare zi?

11 12 2014, Career Advisor , Comenteaza, 3.552 afisari

Cei care au fost vreodată concediați știu că puține momente din viața profesională se pot compara cu cel în care ești informat că serviciile și prezența ta nu mai sunt dorite. Situația devine și mai dificilă atunci când nu primești o explicație clară a motivelor pentru care ești concediat și când senzația cu care pleci este aceea că, de fapt, a fost vorba de o lipsă de „chimie” cu superiorul direct sau cu un membru cheie al echipei.

De curând, un articol pe care l-am citit pe LinkedIn ne-a ajutat să rememorăm toate momentele din discuțiile de consiliere când a trebuit să ajutăm profesioniști să treacă peste un astfel de moment dificil, să-i ajutăm să înțeleagă cum se împarte vina și cum să gestioneze sentimentul de inutilitatea profesională. Însă dincolo de universul vieții profesionale, depresia și incapacitatea de readaptare la mediul înconjurător (care apar adesea după ce o persoană este concediată) nu mai sunt de competența noastră.

Rămânând însă în limitele universului muncii și traseului profesional, articolul despre care vorbeam mai devreme poate fi util pentru punerea la punct a unui plan care să ajute profesionistul aflat în criză să depășească mai ușor concedierea, să învețe ceva din această experiență și, mai ales, să-și găsească un alt rost profesional într-un timp optim.

Așadar, dacă ați trecut de curând printr-o astfel de experiență, nu uitați să vă repetați cât de important este să fiți prezenți, să faceți lucruri care nu doar vă țin mintea ocupată dar care vă ajută, efectiv, să faceți pașii către ceea ce urmează. Iată câteva sugestii:

1. Ajutați două persoane să se cunoască pentru a realiza ceva pe plan profesional (poate să fie vorba și de contacte virtuale)

2. Scrieți în fiecare zi, notați-vă ideile/știrile care vă interesează. (Am adăuga noi aici: descoperiți lucruri noi în fiecare zi cercetând aspecte critice din zona de interes profesional, aflând mai mult despre companiile care vă atrag etc.)

3. Împărtășiți informații cu cei care ar putea fi interesați (nu uitați de grupurile de pe LinkedIn și de avantajele implicării în discuții).

4. Trimiteți măcar 3 e-mailuri pe zi către persoane cheie din rețeaua de contacte, profesioniști care vă pot ajuta să faceți pasul următor (evident, nu trimiteți mailuri către aceleași persoane în fiecare zi :-)).

Descoperiți mai multe idei despre ce puteți face în fiecare zi pentru a vă face simțită prezența, mai ales în momentele în care atât profesional cât și personal nu prea simțiți nevoia de a face asta, citind tot articolul Just Show Up.

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter