Secțiune susținută de

Ultima săptămână de înscrieri în competiția „Idei din Țara lui Andrei”

Portal HR \ Actual \ Ultima săptămână de înscrieri în competiția „Idei din Țara lui Andrei”

Până luni, 24 iunie 2013, ora 10.30, românii cu spirit de inițiativă își pot înscrie ideile „cu ceva în plus” în competiția “Idei din Țara lui Andrei”. 160.000 de euro este valoarea totală a finanțărilor acordate de Petrom în cadrul competiției.

În “Idei din Țara lui Andrei” se pot înscrie organizații neguvernamentale, instituții publice sau de învățământ, dar și persoanele dornice să rezolve problemele comunității în care trăiesc. Acestea pot înscrie proiecte pe www.taraluiandrei.ro pentru unul dintre cele trei domenii: mediu, educație și dezvoltare comunitară.

Începând cu 20 mai 2013, români din întreaga țară au propus Idei din Țara lui Andrei pentru finanțare. În acest moment, un sfert din ele vin din partea bucureștenilor. Județul Argeș are în competiție 10% din proiectele înscrise, fiind urmat îndeaproape de județele Maramureș și Gorj, cu câte 7.5%. Soluții pentru comunitățile lor au propus în număr mare și clujenii, constănțenii și prahovenii, din partea lor venind câte 5% din ideile care își propun saă contribuie la dezvoltarea sustenabilaă a României.

57% din proiectele înscrise până în prezent în competiție vizează domeniul educației, iar peste 30% dintre ele se adresează problemelor din zona dezvoltării comunitare. Jumătate din ideile „cu ceva în plus” vin din partea persoanelor fizice, a românilor care cred că pot realiza schimbarea prin forțe proprii. Organizațiile neguvernamentale, instituțiile publice și de învățământ au propus cealaltă jumătate a proiectelor.

Evaluarea proiectelor va avea loc în perioada 25 iunie – 8 iulie, iar câștigaătorii vor fi anunțați pe 12 iulie.

Idei din Țara lui Andrei duce mai departe misiunea competiției de proiecte eco-civice Orașul tău. Aceasta s-a desfășurat între 2009 și 2012, perioadă iîn care peste 500 de români au contribuit la construirea unei țări mai bune iîn fiecare zi. Petrom a sprijinit și finanțat 66 dintre acestea cu peste 330.000 euro pentru a se transforma în proiecte cu impact pe termen lung.

Pentru mai multe informații despre competiția din acest an, puteți accesa www.taraluiandrei.ro.

Data articol: iunie 20, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam