Secțiune susținută de

Voucherele de vacanţă pentru salariaţi vor putea fi emise în sistem online din 2015

Portal HR \ HR Pedia \ Voucherele de vacanţă pentru salariaţi vor putea fi emise în sistem online din 2015
Tichetele de vacanţă pentru salariaţi au fost înlocuite recent cu voucherele de vacanţă, însă acestea nu vor putea fi emise în sistem online în lunile rămase din 2014, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 8/2014.

Noul act normativ prevede că voucherele vor putea fi emise numai în sistem online începând din 1 ianuarie 2015.
Voucherele vor fi emise, până pe 31 decembrie 2014, de unităţile specializate autorizate de Ministerul Finanţelor Publice şi vor fi valabile până la sfârşitul acestui an. De la începutul anului viitor, voucherele vor fi emise în sistem online de către Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT).
Salariaţii care pot beneficia de vouchere de vacanţă sunt cei din:
instituţiile publice şi instituţiile publice locale;

regiile autonome;

societăţile la care statul este acţionar unic/majoritar;

societăţile şi companiile naţionale.

“Instituţiile publice definite conform Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi instituţiile publice locale definite conform Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare, inclusiv cele care se finanţează integral din venituri proprii, regiile autonome, societăţile reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la care statul este acţionar unic sau acţionar majoritar, societăţile şi companiile naţionale care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, acordă, în condiţiile legii, vouchere de vacanţă, este precizat în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

Voucherele de vacanţă reprezintă cel mult şase salarii de bază minime brute (pentru fiecare salariat, pe an) şi se acordă pentru ca salariaţii să-şi recupereze şi întreţină capacitatea de muncă. Acestea pot fi folosite pentru a achiziţiona pachete de servicii în unităţile turistice autorizate de ANT.

Citește tot articolul de Alexandru Boiciuc pe Legestart.ro.

 

Data articol: august 18, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam