Hot Now

Vrei un CV mai bun? Renunță la aceste expresii

26 07 2013, Career Advisor , Comenteaza, 6.561 afisari

Faptul că un anunț de job atrage sute de aplicații nu mai este, credem noi, o noutate. Pentru un angajator, asta înseamnă un volum de muncă mult mai mare în procesul de sortare a aplicațiilor. Pentru candidați, acest lucru atrage după sine nevoia de a găsi o modalitate (am sugera noi sănătoasă și corectă în lumea de business) de a ieși în evidență.

Oricât de tentant ar fi să îți redactezi CV-ul folosind opțiunea „Save as” și pornind de la un format predefinit sau (și mai rău) de la CV-ul unei persoane cunoscute care ți se pare că „arată foarte bine” (CV-ul, nu persoana :-)), sfatul nostru este să nu recurgi la astfel de strategii.

Azi ne-am gândit să îți propunem o modalitate poate mai puțin obișnuită de a ieși în evidență: un CV curățat de locuri comune și expresii care nu își au rostul. Rezultatul ar trebui să aibă șanse mai mari să te ajute să faci o impresie bună în fața unui recrutor care „citește” în fiecare zi zeci de CV-uri făcute… după același calapod.

Ideea ne-a venit citind articolul de pe Recruiter.com despre expresiile de umplutură la care, în opinia lor (și a noastră), trebuie să renunți.

Despre ce este vorba? Despre formulări/expresii de genul:

1. Recomandările/referințele sunt disponibile la cerere.

În economia unui proces de recrutare, referințele despre candidați se iau de obicei către final și doar pentru cei aflați pe lista scurtă. Este de la sine înțeles că, dacă vei ajunge pe lista scurtă și ți se va cere permisiunea de a lua referințe despre activitatea ta, vei oferi recrutorului datele de contact ale persoanelor pe care ești de acord să le contacteze. Astfel, fraza de mai sus, inclusă adesea în CV, este complet inutilă.

2. Obiectivul de carieră (exprimat în fraze plicticoase și redundante)

Având în vedere că în general recrutorul citește cu mai multă atenție paragrafele de început ale CV-ului, mulți experți recomandă redactarea unui obiectiv profesional de impact imediat sub nume sau datele de contact. El își poate dovedi utilitatea doar în măsura în care nu este plin de fraze/expresii comune de genul: „carieră de succes în…”, „evoluție profesională în…” etc. Dacă nu ai nicio idee despre cum l-ai putea face mai atractiv/relevant, poți să îl excluzi în totalitate din CV.

3. Descrieri banale/comune/uzate

Adică lucruri de genul: „spirit de echipă”, „dinamism”, „orientare către detaliu”. Din păcate, toate aceste descrieri și-au pierdut valoarea și utilitatea prin folosire exagerată și repetată. Cel mai bine este să renunți la ele și să încerci să faci dovada acestor abilități incluzând detalii despre proiectele la care ai participat, numărul membrilor din echipă, responsabilitățile pe care ți le-ai asumat etc.

4. Expresii la modă

E la modă să fii lider nu manager, să ai o abordare holistică și o viziune strategică etc. De fapt, toate aceste expresii nu fac decât să redea o realitate mult mai simplă: că îți faci treaba bine. Renunță, deci, la ele. Nu ai nimic de pierdut.

Aici se opresc sugestiile din articol, dar noi ne-am mai gândit la câteva:

5. Detaliile inutile

Ne referim aici la adrese de mail pe care le incluzi în CV dar pe care nu le verifici niciodată sau, și mai rău, adrese de mail de la serviciu care își pierd utilitatea dacă părăsești respectivul loc de muncă. De asemenea, nu are rost să incluzi în CV 2 sau 3 numere de mobil dacă nu folosești decât unul dintre ele.

6. Lista exhaustivă a tuturor responsabilităților de la toate locurile de muncă

Trece-le în CV doar pe cele mai importante și nu mai mult de 3 – 4 pentru fiecare loc de muncă. În felul acesta îți va fi mult mai ușor să controlezi lungimea CV-ului.

7. Lista (lungă a) hobby-urilor tale

Probabil că ai citit pe undeva că, dacă incluzi hobby-urile în CV, recrutorul va putea să tragă anumite concluzii despre deschiderea ta către munca în echipă, socializare etc. Hobby-urile sunt utile dar nu esențiale. Daca un recrutor consideră că poate să înțeleagă ceva despre tine din acest aspect, îți va cere această informație în cadrul unui interviu. În faza de preselecție este puțin probabil ca ele să aibă o greutate semnificativă în decizia de a te invita (sau nu) la un interviu.

Află mai multe despre expresiile/informațiile la care poți renunța atunci când îți redactezi CV-ul, citind întreg articolul Cut these Filler Phrases from your Resume.

Adauga comentariu

Cele mai noi

La o simplă accesare a celui mai utilizat motor de căutare, spre exemplu, pentru ”influencer”, obții rapid (în doar 0,49 de secunde) 473.000 de rezultate. Poți afla că există Social Media Stars Index, care îi ordonează pe cei mai importanți dintre ei, și că, de curând, ANAF a declanșat o campanie de verificări ce vizează […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 8 decembrie, între orele 14.00-16.00, o nouă ediție din seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema: Povești despre date, tehnologie, diversitate, egalitate și incluziune. La această ediție se vor aduce exemple concrete de transformare a afacerii prin tehnologia aliniată la principiile “Diversity Equality and Inclusion” și de instalare […]

Detalii

–          Peste 60% din angajații români care își caută un alt job se consideră subapreciați la locul de muncă actual –          Aproape 19% consideră că și-au îmbunătățit abilitatea de a atrage venituri –          61% s-ar gândi să accepte un loc de muncă în străinătate, dacă acesta le permite să lucreze la distanță Ediția de toamna a studiului Randstad Workmonitor indică […]

Detalii

Creșterea ratei inflației pune presiune pe majorările salariale bugetate de companiile private din România pentru 2022, estimate anterior în medie la 7%, care ar trebui revizuite în sus cu două – trei puncte procentuale, pentru a compensa erodarea puterii de cumpărare, reiese din a doua parte a studiului PayWell 2021, realizat de PwC România. Majoritatea […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter