Secțiune susținută de

8 locuri spectaculoase pentru teambuilding-uri din România

Portal HR \ Work from anywhere \ 8 locuri spectaculoase pentru teambuilding-uri din România

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe memorabile, în care legăturile dintre membrii echipei să se consolideze într-un cadru neconvențional, există mai multe locuri în România care oferă o varietate de spații cu totul speciale.

Într-o societate tot mai complexă și într-o perioadă în care colaborarea și sinergia sunt esențiale pentru succesul unei echipe, alegerea locației potrivite pentru un teambuilding devine o componentă importantă în dezvoltarea colectivului.

Teambuilding-ul este mai mult decât o simplă activitate de relaxare sau distracție. Activitatea reprezintă o modalitate strategică de a consolida relațiile dintre membrii unei echipe, de a dezvolta încrederea și comunicarea, de a stimula creativitatea și gândirea strategică, și, nu în ultimul rând, de a atinge obiective comune într-un mod mai eficient. Acest proces implică activități variate și provocătoare, menite să încurajeze interacțiunea autentică și să faciliteze învățarea și dezvoltarea personală și profesională a fiecărui membru al echipei.

Într-un astfel de context, fiecare membru al echipei contribuie la atingerea scopurilor comune. Prin activitățile și provocările propuse în cadrul unui teambuilding, membrii echipei își dezvoltă abilitățile de lucru în echipă, își îmbunătățesc capacitatea de a rezolva probleme și de a lua decizii, și dobândesc încredere în abilitățile proprii și în ale celor din jur. Toate aceste aspecte sunt esențiale pentru o colaborare eficientă și pentru atingerea succesului într-un mediu complex și dinamic.

Un teambuilding bine plănuit și desfășurat într-un loc neconvențional poate fi o experiență transformatoare, ce va rămâne în amintirile și relațiile echipei pentru mult timp.

8 locuri spectaculoase pentru teambuilding-uri din România: Lebăda LUXURY Resort & Spa

Zonă: Delta Dunării, sat Crișan, jud. Tulcea

Lebăda Luxury Resort & SPA / Foto credit: Lebăda Luxury Resort & SPA

Situat pe malul Dunării, în inima Deltei Dunării, resortul oferă o varietate de activități și facilități care pot ajuta echipa tsă se relaxeze, să se conecteze și să lucreze împreună.

Cazarea se face în apartamente și camere spațioase, bungalow-uri și căsuțe în copaci, cu acces la grădină, terasă sau balcon. Transferul la hotel se realizează cu bărci de viteză pe canale, pornind din Murighiol, cu extra servicii de limuzină și elicopter.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui resort este centrul de wellness și spa, care oferă o gamă variată de tratamente relaxante și de îngrijire personală. Acesta adaugă o dimensiune de răsfăț și revitalizare întregii experiențe, permițând participanților să se relaxeze și să se pregătească pentru activitățile de teambuilding.

8 locuri pentru teambuilding-uri spectaculoase din România: Life Harbour MARINA & RESORT

Zonă: Marea Neagră, Limanu, jud. Constanța

Life Harbour MARINA & RESORT / Foto credit: Life Harbour MARINA & RESORT

Această locație oferă mediul ideal pentru desfășurarea evenimentelor, beneficiind de amplasare excepțională și de facilități bine puse la punct. Oportunitățile sunt variate: cei interesați de activități au posibilitatea să participe la sesiuni de instruire în interiorul unei săli plutitoare, înconjurată de iahturi elegante, sau să se inițieze în arta navigației, ieșind pe mare în echipe care utilizează diverse tipuri de ambarcațiuni.

Unul dintre punctele forte ale acestui resort este gama diversificată de activități pe care le pune la dispoziția participanților. De la navigație și sporturi nautice până la ateliere creative și activități de echipă, resortul oferă opțiuni pentru toate preferințele și nivelele de confort. Aceste activități nu numai că stimulează colaborarea și comunicarea, dar și încurajează descoperirea unor abilități noi și dezvoltarea personală.

8 locuri pentru teambuilding-uri spectaculoase din România: Amfiteatrul Transilvania

Zonă: Brașov, Moieciu – Bran, jud. Brașov

 Amfiteatrul Transilvania / Foto credit:  Amfiteatrul Transilvania

Amfiteatrul Transilvania se conturează ca o alegere cu adevărat inspirată pentru evenimentele de teambuilding, oferind un cadru unic în inima frumuseții naturale a regiunii. Situat într-o locație pitorească, acest loc îmbină perfect mediul natural cu facilitățile moderne, creând astfel un spațiu propice pentru dezvoltarea echipelor și consolidarea legăturilor dintre membrii acestora.

În plus, priveliștea spectaculoasă a împrejurimilor adaugă o dimensiune unică experienței. Participanții pot profita de pauzele dintre activități pentru a se relaxa în mijlocul naturii, pentru a lua o gură de aer curat și pentru a admira frumusețea peisajelor înconjurătoare. Aceste momente de respiro pot contribui semnificativ la starea de bine și la refacerea energiei echipei.

8 locuri pentru teambuilding-uri spectaculoase din România: Balvanyos Resort

Zonă: Ținutul Secuiesc, KM 23 DN 11C Jud. Covasna

Balvanyos Resort / Foto credit: Balvanyos Resort

Întreg spațiul de la Balvanyos Resort este ca o oază de liniște înconjurată de aer curat, situat în mijlocul munților și pădurilor din jurul Lacului Sf. Ana. Poziționat pe DN 11C între Băile Tușnad și Târgu Secuiesc, acest loc oferă condiții ideale pentru organizarea de evenimente precum teambuilding-uri datorită configurării atente și personalizate a spațiilor, care sunt însoțite de echipamente audio-video, ecrane, flipchart-uri și acces la internet.

Cu o capacitate de până la 198 de persoane în cele 112 camere ale sale, resortul se împarte în single-uri, apartamente și camere duble cu paturi separate sau matrimoniale. Balvanyos oferă o varietate de activități, de la alergări prin păduri și drumeții montane până la aventuri off-road prin peisaje naturale uimitoare. Pentru a completa experiența, Grand Santerra Spa invită la relaxare, îmbinând elementele naturii într-o simfonie armonioasă de piatră, lemn, apă și foc.

Mai mult, aceștia au o gamă de activități recreative, inclusiv tir cu arcul, tenis de masă, tenis de câmp și fotbal, Balvanyos Resort este un cadru ideal pentru evenimente de teambuilding ce doresc să îmbine învățarea și dezvoltarea cu experiențe pline de aventură și relaxare.

8 locuri spectaculoase pentru teambuilding-uri din România: Theodora Gold Club

Zonă: Alba, loc. Teleac,  jud. Alba

Theodora Golf Club / Foto credit: Theodora Golf Club

Situat în natură, aproape de pădure și cu o panoramă incredibilă, Theodora Golf Club oferă soluții potrivite: o combinație perfectă de adrenalină pe driving range sau în simulatorul de golf, compensată de liniștea dealurilor transilvane și de peisajul natural al clubului, dotat cu facilități premium, începând cu 4 stele.

Cu locuri în interior și pe terasa restaurantului The View, se pot găzdui mai multe tipuri de evenimente, având totodată și sala de conferințe, cazare premium, parcarea gratuită, lecții de golf și zonă de relaxare. 

8 locuri spectaculoase pentru teambuilding-uri din România: Singureni Manor

Zonă: lângă București, loc. Singureni, jud. Giurgiu

Singureni Manor / Foto credit: Singureni Manor

Oferta de teambuilding de la Singureni Manor înseamnă o întâlnire cu caii, facilitată de Ioana Nechifor, dresoare de cai, antrenoare și instructoare de călărie. Programul de teambuilding cu caii vine din faptul că aceste animale dau feedback instant, precis și sincer 100% din timp – oferind astfel participanților o oportunitate de a-și crește gradul de conștientizare a propriilor acțiuni.

Mai mult, folosirea cailor este și o metaforă pentru a prezenta o serie de emoții și comportamente ale oamenilor, ceea ce poate fi utilizat ca un catalizator pentru conștientizarea și dezvoltarea personală.

Sesiunile includ activități în compania cailor, fără călărie, într-o arenă interioară. Fiecare lucrează direct cu caii față în față. În acest mediu, participanților li se oferă oportunitatea de a practica abilități care au legătură cu diferite tipuri de relație, respect, empatie, responsabilitate, stabilirea limitelor, impactul alegerilor și consecințe în timp ce îndeplinesc sarcinile atribuite cu caii.

8 locuri spectaculoase pentru teambuilding-uri din România: Potcoava Mountain Hideway

Zonă: Dâmbovița, loc. Runcu, Jud. Dâmbovița

Potcoava Mountain Hideway / Foto credit: Potcoava Mountain Hideway

Prezentarea oficială a Potcoava Mountain Hideway promite „experiențe memorabile de team development cu și fără cai. Sau doar un loc potrivit pentru următoarea ieșire cu echipa.

Mai mult, Potcoava s-a certificat ca centru de educație asistată de cai (partener HorseDream Germania). Un curs de leadership, de comunicare sau de schimbare organizațională beneficiază de nuanțe noi atunci când include o zi dedicată exercițiilor cu cai în manej. Programele de training și teambuilding au o valoare aparte nu numai din calitatea spațiului de cazare, mâncarea delicioasă, dar și prin lista de activități oferite grupurilor corporate.

8 locuri spectaculoase pentru teambuilding-uri din România: Păstrăvăria Brătioara

Zonă: Argeș, Cândeşti, jud. Argeş

Păstrăvăria Brătioara / Foto credit: Păstrăvăria Brătioara

În acest loc, recomandate sunt teambuilding-urile care includ tehnici de supraviețuire în natură, care vor forma viitoarele caractere decizionale, îi vor face pe colegi să-și asume responsabilități, să ia decizii și să rezolve problemele contratimp. Pentru monotonie, au o serie de remedii locale, aplicate între pauzele de curs: degustare de vin în crama ascunsă sub deal, concurs de gătit, foc de tabără și diferite tipuri de carne rotisate la proțap.

Activitățile mai pot include tir cu arcul, tiroliană, aventură în parc, fotbal, tenis de masă, plimbări cu căruța, drumeții montane și excursii în golul alpin, iar cazarea oferită are o capacitate de 15 camere.

Data articol: august 21, 2023
Jurnalistă cu peste 12 ani de presă, în continuă căutare de povești și oameni care schimbă lumea prin educație și inovație, pasionată de istorie gastronomică și cultură.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam