Secțiune susținută de

Aida Nechifor, șefa combinatului siderurgic Liberty Galaţi, se mută pe o nouă funcţie la nivel european

Portal HR \ On the move \ Aida Nechifor, șefa combinatului siderurgic Liberty Galaţi, se mută pe o nouă funcţie la nivel european
Aida Nechifor

Directoarea generală a combinatului siderurgic Liberty Galați, Aida Nechifor, a fost numită Directoare a Departamentului de Risc și Sustenabilitate pentru Europa în cadrul grupului Liberty Steel, notează presa locală din Galați, conform unei note de informare a companiei transmisă de președintele pentru Europa al Liberty Steel, Ajay Aggarwall, respectiv de către Sandip Biswas, CEO Liberty Primary Steel & Mining.

În prezent, Aida Nechifor are și funcția de președinte al Uniunii Producătorilor de Oțel din România (UNIROMSIDER), precum și cea de președinte al Federației Patronale Metalurgice din România.

Compania precizează că Prasanta Mishra rămâne Director Executiv al Liberty Galați, raportând și lucrând cu echipa de conducere pentru a îmbunătăți operațiunile de producție și rezultatele companiei.

LIBERTY Steel Group a desemnat-o pe Aida Nechifor în funcția de Director General al Combinatului Siderurgic LIBERTY Galați în mai 2021. Aida – care lucrează în Combinat de 20 de ani –  este prima femeie care vine la conducerea unității în cei 55 de ani de istorie a unității. Ea este și prima femeie în fruntea unui producător de oțel din România. La momentul anunțului oficial din mai 2021, Aida avea și responsabilități de conducere a LIBERTY Skopje, o unitate din Macedonia de Nord.

Aida, care a fost anterior Director Financiar al Combinatului și membru în Comitetului de Conducere din decembrie 2018, s-a alăturat companiei în 2001. Inițial, a lucrat ca economist, înainte de a conduce echipe de vânzări, contabilitate, raportare financiară, planificare și analiză. Este absolventă a Facultății de Administrare Economică și Afaceri a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Data articol: octombrie 5, 2023
Jurnalistă cu peste 12 ani de presă, în continuă căutare de povești și oameni care schimbă lumea prin educație și inovație, pasionată de istorie gastronomică și cultură.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam