Secțiune susținută de

Concediu de odihnă 2019

Portal HR \ HR Pedia \ Concediu de odihnă 2019

Companiile ar trebui să stabilească programările pentru concediile de odihnă ale salariaților aferente anului 2019, conform legislației în vigoare. Practic, angajatorul trebuie să se consulte cu salariații și să stabilească în ce perioade vor putea aceștia să-și ia concediile de odihnă. Programările se fac până la sfârșitul anului pentru anul următor.

Codul muncii prevede că salariații își pot lua concediile de odihnă în perioadele programate de angajator. Concret, salariații sunt obligați să respecte programările făcute de firmă pentru anul următor, însă nu scrie nicăieri că aceasta este obligată să le facă.

„Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanților salariaților, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârșitul anului calendaristic pentru anul următor”, prevede actul normativ.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Concediu de odihnă 2019: Angajatorii ar trebui să stabilească programările pentru anul viitor.

Data articol: decembrie 17, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam