Secțiune susținută de

Costuri mai mici la aducerea angajaților străini în țară

Portal HR \ HR Pedia \ Costuri mai mici la aducerea angajaților străini în țară

Angajatorii români descurajați de vechile condiții impuse de legislația română pentru angajarea străinilor ar putea să devină acum tot mai tentați să lucreze cu străini. Un act normativ intrat sâmbătă în vigoare prevede că lucrătorilor străini trebuie să li se asigure cel puțin salariul minim brut pe contractul de muncă cu normă întreagă. Cerința veche prevedea un minim de peste două ori mai mare.

Legea nr. 247/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, care conține aceste modificări a intrat în vigoare sâmbătă.

Potrivit acestei legi, un angajator român trebuie să-i asigure lucrătorului străin cu normă întreagă cel puțin salariul minim brut, adică 1.900 de lei, iar nu cel puțin câștigul salarial mediu brut, cum i se cerea înainte. Iar pentru angajații înalt calificați, minimul necesar de asigurat e de două ori câștigul salarial mediu brut, adică de două ori mai puțin cât prevedea legea înainte.

Străinilor intraţi în România în scopul încadrării în muncă li se prelungeşte dreptul de şedere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidenţă a salariaţilor, din care rezultă că salariul este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. În cazul lucrătorilor înalt calificaţi, salariul trebuie să fie la nivelul de cel puţin două ori câştigul salarial mediu brut„, prevede legea modificată sâmbătă.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Pe angajatorii români îi costă acum mai puțin să aducă salariați străini în țară

Data articol: noiembrie 19, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam