Hot Now

Cum a fost la Conferința Națională a Directorilor de Vânzări 2011

01 12 2011, Cristiana Constantinescu , Comenteaza, 3.643 afisari

Desfășurată în cadrul București Business Days, pe 30 noiembrie 2011, la Willbrook Platinum Business Center București, cea de a treia  Conferință Națională a Directorilor de Vânzări a căutat răspunsuri viabile la întrebarea: La ce să ne așteptăm în 2012?

Pe lângă discuțiile legate de Sales Leadership, strategii de creștere a vânzărilor, sales success accelerator sau strategii de creștere a randamentului echipei, s-a vorbit și despre sindromul Burnout.

Mădălina Uceanu (Career Coach & Senior HR Advisor, CareerAdvisor) a adus în discuție presiunea asupra vânzătorilor în vremuri de criză.

Ce este Sales burnout? Sentimentul de epuizare cuplat cu scăderea dramatică a interesului pe termen lung. Se recunoaște prin demotivare, frustrare, mânie, depresie sau probleme de sănătate, iar cauzele pot fi externe (criza, refuzul clienților) sau interne (stres, resurse ineficient folosite).

Soluțiile sunt coachingul, un people management inspirat și schimbarea indicatorilor (ce și cum măsoară managerul, cum își răsplătește angajații).

Leader-ul echipei este foarte important, este de părere și Cristian Gheran (MBA Tiffin University, Ohio, SUA, The John Maxwell Team România). O echipă este atât de puternică pe cât este leader-ul ei.

Un bun leader trebuie să aibă grijă în fiecare gest pe care îl face să nu își demotiveze echipa.

Ca o concluzie, fiecare manager ar trebui să se uite mai întâi la el însuși, să se gândească ce fel de manager este, cum își motivează echipa și câtă atenție acordă membrilor acesteia. Și, în funcție de ceea ce vede, să se gândească și la faptul că, uneori, unul sau mai mulți membri ai echipei se pot afla într-un blocaj din care ar putea ieși cu ajutorul managerului.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter