Secțiune susținută de

Cum arată obiectivele voastre la jumătatea anului?

Portal HR \ Actual \ Cum arată obiectivele voastre la jumătatea anului?

Voi vă dați seama că jumătate din anul ăsta s-a dus? Asta a fost una din revelațiile zilei pentru mine. Drept urmare, pentru următoarea pauză de bine vă propun un fel de reality check sau, dacă vă place limbajul de corporație, un mid-year review. 

Dacă la începutul acestui an v-ați propus niște obiective sau intenții, o astfel de analiză v-ar putea prinde foarte bine măcar din două motive.

Cum au fost primele 6 luni?

Un astfel de exercițiu poate fi fi foarte valoros dacă vă uitați în urmă și verificați statusul. Ce ați reușit să faceți în primele 6 luni? În ce etapă vă aflați pentru fiecare din lucrurile pe care vi le-ați propus? Poate vi se pare că ați mutat munții din loc sau, dimpotrivă, că nu ați realizat mare lucru. Puteți încerca două abordări, în funcție de cum vi se pare mai util.

1. Iubitorilor de liste o să le placă ideea următoare: scrieți pe o listă toate motivele de mândrie din prima jumătate a anului, oricât de mici. Meritați să vă bucurați.

2. Dacă v-ați făcut la începutul anului o listă de obiective/rezoluții/intenții le puteți lua la rând și le puteți ajusta acolo unde e nevoie.

  • Ați atins cu succes o parte din ele deja? Dacă da, e cazul să vă felicitați și să sărbătoriți succesul.
  • Sunteți pe drumul cel bun pentru o parte din obiective? Aveți tot ce vă trebuie ca să puteți munci în continuare la el? Aveți nevoie de ajutor? De la cine?
  • De unele obiective nici nu v-ați apucat? Și dacă e așa ce vă spune asta? S-ar putea să fie un moment bun să vă întrebați dacă ele mai sunt relevante pentru voi? Sunt importante? Faptul că până la jumătatea anului încă nu v-ați ocupat de acestea s-ar putea să fie un bun indicator.

Ce urmează în următoarele 6 luni?

Cum vă simțiți acum, la jumătatea anului, după ce ați trecut în revistă primele 6 luni? Sunteți mulțumiți cu ce vi se întâmplă acasă, la job sau în proiectele în care sunteți implicați? Puteți pleca de la întrebarea asta când vă stabiliți prioritățile pentru următoarea perioadă. Cu ce vreți să începeți? Ce primează? Care sunt primii pași – oricât de mici –  pe care îi puteți face ca să vă apropiați de atingerea respectivelor obiective?

Gândiți-vă mereu la ce vă ajută țelurile pe care vi le propuneți și dacă sunt relevante pentru misiunea voastră.

La începutul anului îmi propusesem un 2017 trăit cu sens. Azi mă mândresc, printre altele, cu exercițiul de 100 de zile de recunoștință, cu înscrierea într-un program important la care visam încă de dinainte de a rămâne însărcinată cu Sara, cu mici progrese pe proiectele ce țin blog și cu faptul că merg la pilates.

Și-acuma voi: cu ce vă mândriți și ce vă pune pe gânduri? Aveți microfonul. ????

Citește articolul original aici.

Data articol: iunie 16, 2017

Sunt mama a doi copii - un băiețel și o fetiță - care mă ajută să redescopăr micile plăceri ale vieții în fiecare zi. Am ales să lucrez în training pentru că îmi place să îi ajut pe cei care își doresc să se dezvolte și să își îmbunătățească abilitățile și cred cu tărie că atunci când știi clar de ce vrei să faci un lucru găsești motivația necesară să îl obții.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam