Secțiune susținută de

Cum arată relațiile de cuplu la locul de muncă: statistici și impactul asupra organizațiilor și indivizilor

Portal HR \ Actual \ Cum arată relațiile de cuplu la locul de muncă: statistici și impactul asupra organizațiilor și indivizilor
relatiile de cuplu la locul de munca

Într-un studiu recent publicat de Forbes Advisor, statisticile despre relațiile de cuplu la locul de muncă arată că peste 60% dintre adulți au avut o relație în cadrul organizației pentru care au lucrat. Între timpul limitat în afara serviciului pentru a întâlni oameni și un grad crescut de confort, relațiile de cuplu la locul de muncă sunt o certitudine pe care niciun departament de HR n-ar trebui să le ignore.

Cele mai frecvente lucruri care se pot întâmpla conform studiului au legătură cu faptul că deși 43% dintre cupluri au ajuns la căsătorie, 40% dintre relațiile la locul de muncă implică înșelarea partenerului existent, dar și cresc zvonurile și percepția promovării favoritismului.

Realitatea relațiilor de cuplu la locul de muncă este că acestea se întâmplă – și în timp ce este puțin probabil să fie încurajate, companiile trebuie să găsească metode prin care pot proteja organizația și echipele lor prin politici și practici.

Cele mai importante concluzii ale studiului Forbes

• 57% raportează că relațiile de cuplu la locul de muncă au influențat performanța lor la muncă

• 43% s-au căsătorit cu cineva cu care au lucrat

• 35% nu raportează relația lor angajatorului

• 40% au înșelat partenerul actual cu un coleg de serviciu

• 50% raportează flirtul cu colegii lor de muncă

Ce motivează relațiile de cuplu la locul de muncă

Respondenții la sondaj au indicat că cele trei forțe lucruri comune din spatele relațiilor de cuplu la locul de muncă sunt:

• Confortul

• Lipsa de timp liber în afara muncii pentru a întâlni alte persoane

• Dorința pentru o experiență comună la locul de muncă

Relațiile de cuplu la locul de muncă cresc teama de despărțire cu 17%

Tot studiul Forbes arată că cei care au o relație la locul de muncă experimentează o teamă crescută de despărțire cu 17%. Acest lucru indică faptul că relațiile de cuplu la locul de muncă pot duce la o anxietate sporită în ceea ce privește rezultatul relației lor – probabil din cauza repercusiunilor care ar putea afecta viața lor profesională, în cazul în care relația lor se termină.

Întâlnirile cu colegii afectează echilibrul dintre viața profesională și cea personală

În plus față de impactul relației de cuplu la locul de muncă asupra echilibrului dintre viața profesională și cea personală, aceasta afectează și dinamica socială la locul de muncă. Studiul arată că peste 50% dintre respondenți au spus că relația lor a afectat modul în care colegii lor i-au tratat, iar 33% au spus că a crescut gelozia și aproape 50% au spus că a crescut zvonurile la locul de muncă.

40% au înșelat partenerul existent cu un coleg de serviciu

Odată cu prevalența relațiilor de cuplu la locul de muncă vin și aventurile la locul de muncă. Dintre cei care au avut o relație de cuplu la locul de muncă, 40% dintre respondenți au spus că au înșelat un partener cu un coleg de serviciu.

Studiul mai arată și căjumătate dintre toți respondenții la sondaj au spus că au flirtat cu colegii. Între timp, 46% dintre respondenți au spus că au sentimente romantice față de un coleg, 39% au recunoscut că au avut o relație secretă la locul de muncă și 17% au avut o aventură de o noapte cu un coleg de serviciu.

41% dintre respondenți se simt incomod cu manifestările publice de afecțiune din partea colegilor

În timp ce aproape 50% dintre respondenți au fost distrași de o relație de cuplu la locul de muncă în timpul carierei lor, puțin peste 40% au spus că manifestările publice de afecțiune din partea colegilor îi fac să se simtă incomod. Cu toate acestea, 59% dintre respondenți au spus și că se simt confortabil cu manifestările publice de afecțiune din partea colegilor.

Data articol: februarie 20, 2024
Jurnalistă cu peste 12 ani de presă, în continuă căutare de povești și oameni care schimbă lumea prin educație și inovație, pasionată de istorie gastronomică și cultură.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam