Hot Now

Dezvoltare antreprenoriala pentru formatori

20 05 2011, Mihail Musat , Comenteaza, 4.960 afisari

In luna martie 2009 incepea povestea unui proiect caruia i-am spus atunci “Incotro?”. Era o intrebare care nu imi dadea pace nici macar in anul sabatic. Pentru ca in acel moment domeniul incotro.ro era deja luat, am decis sa lansez proiectul pe site-ul whichway.ro. Astfel, in timp proiectul a ajuns sa se numeasca WhichWay (ceea ce se dovedeste foarte util avand in vedere recentele lui perspective globale).

In timp am ajuns sa imi clarific (prin impactul pe care l-am observat in viata participantilor) ca WhichWay este de fapt un model de grup suport de dezvoltare personala. Mai exact, WhichWay este foarte bine reprezentat ca fiind “Self leadership (coaching) support groups”. Un context de coaching de grup bazat pe elemente de self-coaching.

Dupa doi ani de activitate in care am fost singurul facilitator WhichWay si in care am avut si co-facilitatori, am decis sa lansez un program de formare de facilitatori. Programul este ideal, atat ca formare, cat si ca scoala de antreprenoriat si freelancing pentru traineri, coachi si terapeuti, dar si pentru orice persoana interesata de dezvoltarea personala si profesionala care nu are (inca) nici o formare in domeniu.

Dezvoltare antreprenoriala

In contextul in care sunt multi formatori care au o nevoie foarte puternica de cunostinte de branding personal, marketing si vanzari (intr-un cuvant: antreprenoriat), programul este dezvoltat pe patru dimensiuni:

  • Dezvoltare personala (self-coaching)
  • Dezvoltare profesionala (abilitati de formator)
  • Dezvoltare antreprenoriala (dezvoltarea afacerii de freelancer)
  • Post formare, gratuit: comunitate de practica, comunicare si dezvoltare antreprenoriala

Da, programul nu va fi doar un modul de formare, ci va avea o dimensiune antreprenoriala foarte importanta, dimensiune care poate duce la recuperarea investitiei in programul de formare chiar in timpul formarii sau in primele 1-3 luni dupa formare (in functie de prioritatile celui aflat in formare).

Citeste mai multe despre programul Which Way aici. Afla cine este si ce face Mihail Musat citind profilul sau de LinkedIn.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Tehnologiile sigure de colaborare care ajută oamenii să lucreze de oriunde reprezintă o preocupare majoră pentru orice CIO, punând presiune pe echipele IT nevoite să asigure suport atât pentru angajații care lucrează de la distanță, cât și pentru planificarea revenirii la birou. Cisco (NASDAQ: CSCO) anunță câteva îmbunătățiri cheie aduse soluției Webex, pentru a răspunde […]

Detalii

În perioada 24-25 iunie 2020, BusinessMark a organizat cel de-al 30-lea eveniment de HR. Ediția de anul acesta a marcat și o premieră, „Tomorrow@Work” fiind prima conferință din această serie care s-a desfășurat exclusiv în mediul online. Pe parcursul celor două zile, specialiști români și internaționali au analizat și dezbătut trei factori cu rol determinant […]

Detalii

MyDesks.ro vine în ajutorul freelancerilor și antreprenorilor din România și lansează MyDesks Work, o platformă de job-uri și proiecte punctuale pentru cei care aleg să lucreze de la distanță. Ideea platformei a apărut în plină pandemie, când interesul pentru proiecte remote și freelancing a crescut în România cu peste 40%, conform Google Trends. Cu această […]

Detalii

Piața muncii se află într-o continuă dezvoltare ceea ce face ca o mare parte dintre angajatori să caute constant noi talente în cadrul companiilor. Pentru a se integra în piața muncii studenții au nevoie de o dezvoltare majoră atât a competențelor hard, precum și a celor soft: comunicare, lucrul în echipă, creativitate sau responsabilitate. „Profesorii […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter