Secțiune susținută de

Dezvoltare antreprenoriala pentru formatori

Portal HR \ Actual \ Dezvoltare antreprenoriala pentru formatori

In luna martie 2009 incepea povestea unui proiect caruia i-am spus atunci “Incotro?”. Era o intrebare care nu imi dadea pace nici macar in anul sabatic. Pentru ca in acel moment domeniul incotro.ro era deja luat, am decis sa lansez proiectul pe site-ul whichway.ro. Astfel, in timp proiectul a ajuns sa se numeasca WhichWay (ceea ce se dovedeste foarte util avand in vedere recentele lui perspective globale).

In timp am ajuns sa imi clarific (prin impactul pe care l-am observat in viata participantilor) ca WhichWay este de fapt un model de grup suport de dezvoltare personala. Mai exact, WhichWay este foarte bine reprezentat ca fiind “Self leadership (coaching) support groups”. Un context de coaching de grup bazat pe elemente de self-coaching.

Dupa doi ani de activitate in care am fost singurul facilitator WhichWay si in care am avut si co-facilitatori, am decis sa lansez un program de formare de facilitatori. Programul este ideal, atat ca formare, cat si ca scoala de antreprenoriat si freelancing pentru traineri, coachi si terapeuti, dar si pentru orice persoana interesata de dezvoltarea personala si profesionala care nu are (inca) nici o formare in domeniu.

Dezvoltare antreprenoriala

In contextul in care sunt multi formatori care au o nevoie foarte puternica de cunostinte de branding personal, marketing si vanzari (intr-un cuvant: antreprenoriat), programul este dezvoltat pe patru dimensiuni:

  • Dezvoltare personala (self-coaching)
  • Dezvoltare profesionala (abilitati de formator)
  • Dezvoltare antreprenoriala (dezvoltarea afacerii de freelancer)
  • Post formare, gratuit: comunitate de practica, comunicare si dezvoltare antreprenoriala

Da, programul nu va fi doar un modul de formare, ci va avea o dimensiune antreprenoriala foarte importanta, dimensiune care poate duce la recuperarea investitiei in programul de formare chiar in timpul formarii sau in primele 1-3 luni dupa formare (in functie de prioritatile celui aflat in formare).

Citeste mai multe despre programul Which Way aici. Afla cine este si ce face Mihail Musat citind profilul sau de LinkedIn.

Data articol: mai 20, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam