Secțiune susținută de

Grigore Valentin Vancea devine directorul general al Patria Bank

Portal HR \ On the move \ Grigore Valentin Vancea devine directorul general al Patria Bank
Patria Bank

Patria Bank (simbol bursier PBK) a anunțat că Banca Națională a României a aprobat numirea lui Grigore Valentin Vancea în funcția de director general și membru în comitetul directorilor din cadrul băncii, conform unui raport publicat luni la Bursa de Valori București.

Noul director general va prelua responsabilitățile într-un moment important pentru instituția financiară, având un mandat de patru ani începând cu luna aceasta. Această decizie vine după ce mandatul fostului CEO, Suleyman Burak Yildiran, a încetat prin acordul părților, după trei ani în care acesta a condus cu succes instituția de credit.

În contextul performanțelor solide din anul precedent, Patria Bank înregistrează rezultate financiare încurajatoare. Astfel, în 2023, banca a raportat un profit net de 23,2 milioane de lei, în creștere cu 14% față de anul precedent, și un venit net bancar de 197,4 milioane de lei, în creștere cu 4%. Veniturile din dobânzi au cunoscut, de asemenea, o creștere semnificativă, avansând cu 27% la 275,8 milioane de lei.

Acțiunile PBK s-au tranzacționat în scădere cu 1,2% în ultimele 12 luni, pe o lichiditate de 1,4 milioane de lei și o valoare de piață de 272 de milioane de lei. Capitalul social al băncii este controlat în proporție de 84% de EEAF Financial Services, o societate înregistrată la Amsterdam, în Țările de Jos.

Data articol: martie 18, 2024
Jurnalistă cu peste 12 ani de presă, în continuă căutare de povești și oameni care schimbă lumea prin educație și inovație, pasionată de istorie gastronomică și cultură.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam