Încetarea contractului de muncă – aspecte de reținut pentru angajatori
Posibilă numai în cazurile prevăzute expres de Codul muncii, încetarea de drept a contractelor de muncă trebuie constatată în condițiile și termenele prevăzute de lege. Cazurile de încetare de drept prevalează chiar și atunci când vorbim de suspendarea raportului de muncă și există în lege, mai nou, prevederi referitoare la continuarea raportului de muncă, excepțional de la încetarea de drept a contractului, în cazul salariaților care nu vor să se pensioneze pentru limită de vârstă. Iată, în cele ce urmează, câteva aspecte foarte importante pentru orice angajator:
Încetarea de drept a contractului de muncă este a treia modalitate prin care un raport de muncă se poate termina, celelalte două fiind manifestări de voință ale părților sau ale uneia ori celeilalte părți (angajatul și angajatorul). Conform Codului muncii, încetarea de drept se întâmplă numai în cazurile prevăzute, altfel spus, nu e posibil să catalogăm o altfel de terminare a contractului ca încetare de drept dacă nu e vorba de unul dintre cazurile prevăzute de lege.
1. Când? Într-un material recent, punctam aceste situații în care contractul de muncă încetează de drept sau automat cum îi mai spun unii.
Citește tot articolul pe Avocatnet: Încetarea de drept a contractului de muncă: Aspecte importante pentru angajatori
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam