Secțiune susținută de

Lecturi de weekend

Portal HR \ Actual \ Lecturi de weekend

Citeam la începutul anului despre noi tipuri de posturi care ar putea apărea în perioada următoare și la care încă nu ne putem gândi. Unul dintre ele este “news curator”, adică un sistem automat sau o persoană care să te ajute să selectezi doar ce îți este util din cantitatea mare de informație care ne bombardează zilnic.

Așa că m-am gândit că v-ar prinde bine o selecție dintre articolele cele mai interesante citite în utima perioadă.

  • Richard Branson are câteva sfaturi pentru cei care se gândesc să devină antreprenori: “The key enterprising skills I used when first starting out are the very same ones I use today: the art of delegation, risk-taking, surrounding yourself with a great team and working on projects you really believe in.”
  • Niște statistici puțin îngrijoratoare legate de numărul joburilor care ar putea fi preluate de roboți în perioada următoare, în urma unui studiu făcut de cei de la Oxford University:”After analyzing 702 jobs across various industries, two researchers from Oxford University found that 47 percent of these occupations were at risk of becoming completely computerized, Fast Company recently reported.”
  • Ideea de a-ți re-recruta proprii angajați mi se pare foarte interesantă. Mai ales că, în multe situații din cele în care lucrăm, în care înlocuim pe cineva care a plecat sau este mutat în alt departament, se întâmplă sa existe un cost mai mare pentru a putea angaja din afara companiei, versus costul cu care compania era obișnuită deja.
  • Despre valoarea întrebărilor în interviu, unele dintre ele pot genera discuții care să ajute un CEO să aleagă corect echipa de leadership alături de care să își poată îndeplini obiectivele.
  • De ce ar putea fi util să citim și să visăm cu ochii deschiși? Am găsit în articolul din The Guardian câteva argumente care mi-au plăcut: “Fiction can show you a different world. It can take you somewhere you’ve never been. Once you’ve visited other worlds, like those who ate fairy fruit, you can never be entirely content with the world that you grew up in. Discontent is a good thing: discontented people can modify and improve their worlds, leave them better, leave them different.”
  • O metodă alternativă de predare, construind pe curiozitatea naturală a copiilor, pare să dea rezultate spectaculoase. Interesant este că ideea provine din țări în dezvoltare și este preluată și dezvoltată într-un mediu similar.

Vă doresc lectură plăcută, pe mine m-au inspirat:-)

Data articol: noiembrie 22, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam