Hot Now

Lucrezi la calculator? Află ce obligații are angajatorul

23 11 2015, Avocatnet , 2 comentarii, 2.923 afisari

Persoanele care lucrează în mod obișnuit în fața unui calculator trebuie să beneficieze din partea angajatorilor de o serie de condiții optime de lucru, conform reglementărilor aflate în vigoare. Pe deasupra, acestia trebuie să beneficieze în mod regulat de examene de vedere și, dacă este cazul, de dispozitive de corecție.

Regulile referitoare la condițiile minime ce trebuie asigurate salariaților care lucrează la calculator sunt incluse în Hotărârea Guvernului nr. 1028/2006 privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare, care se aplică din octombrie 2006.

Angajatorii trebuie să se asigure că posturile de lucru (birourile) ale salariaților respectă anumite condiții minime, astfel încât să fie evitate, în principal, riscurile pentru vedere, problemele fizice și solicitarea mentală, conform actului normativ. Totodată, angajații trebuie să fie instruiți cu privire la folosirea postului de lucru înainte de a începe efectiv o astfel de activitate.

În plus, lucrătorii trebuie să beneficieze de un examen corespunzător al ochilor și al vederii, atât înainte de începerea activității (la examenul medical pentru angajare), cât și ulterior (la intervale regulate) sau ori de câte ori apar tulburări de vedere cauzate de munca la calculator.

Aceștia pot beneficia și de un examen oftalmologic, dacă în urma examenului ochilor și al vederii reiese că acest lucru este necesar. Iar în condițiile în care salariații nu pot folosi dispozitive normale de corecție, aceștia trebuie să primească dispozitive speciale de corecție.

Află toate informațiile de care ai nevoie pe acest subiect citind articolul de Alexandru Boiciuc de pe Avocatnet: Lucrezi la calculator? Angajatorul este obligat sa iti achite controalele oftalmologice.

Sursă imagine aici.

Comentarii (2)
  1. IRINA spune:

    Buna ziua,

    As vrea sa verific ca am inteles bine: daca in urma controlului de Medicina Muncii, medicul recomanda examen oftalmologic, atunci firma trebuie sa acopere costurile? De asemenea, angajatorul trebuie sa acopere si costurile ochelarilor, spre ex, si a dispozitivelor speciale?
    Multumesc!

Adauga comentariu

Cele mai noi

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii

Industria serviciilor de afaceri s-a adaptat rapid situației impuse de contextul Covid-19, prin implementarea telemuncii. Chiar termenul de outsourcing spune intrinsec acest lucru. Sunt activități care sunt făcute prin definiție la distanță. Telemunca a fost în ultimii ani unul dintre cele mai atractive beneficii din acestă industrie, acordate angajaților din România, înainte de pandemia Covid-19. […]

Detalii

Gala Premiilor de Excelenţă în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de HR din România, se va desfăşura în acest an în împrejurări excepţionale, pandemia de Covid-19 împiedicându-ne să ne întâlnim într-un cadru festiv, aşa cum ne-am obişnuit. Prin urmare, după două amânări, ne-am adaptat restricţiilor din această perioadă şi, pentru a nu […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter