Hot Now

Lucrezi la calculator? Află ce obligații are angajatorul

23 11 2015, Avocatnet , 2 comentarii, 3.626 afisari

Persoanele care lucrează în mod obișnuit în fața unui calculator trebuie să beneficieze din partea angajatorilor de o serie de condiții optime de lucru, conform reglementărilor aflate în vigoare. Pe deasupra, acestia trebuie să beneficieze în mod regulat de examene de vedere și, dacă este cazul, de dispozitive de corecție.

Regulile referitoare la condițiile minime ce trebuie asigurate salariaților care lucrează la calculator sunt incluse în Hotărârea Guvernului nr. 1028/2006 privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare, care se aplică din octombrie 2006.

Angajatorii trebuie să se asigure că posturile de lucru (birourile) ale salariaților respectă anumite condiții minime, astfel încât să fie evitate, în principal, riscurile pentru vedere, problemele fizice și solicitarea mentală, conform actului normativ. Totodată, angajații trebuie să fie instruiți cu privire la folosirea postului de lucru înainte de a începe efectiv o astfel de activitate.

În plus, lucrătorii trebuie să beneficieze de un examen corespunzător al ochilor și al vederii, atât înainte de începerea activității (la examenul medical pentru angajare), cât și ulterior (la intervale regulate) sau ori de câte ori apar tulburări de vedere cauzate de munca la calculator.

Aceștia pot beneficia și de un examen oftalmologic, dacă în urma examenului ochilor și al vederii reiese că acest lucru este necesar. Iar în condițiile în care salariații nu pot folosi dispozitive normale de corecție, aceștia trebuie să primească dispozitive speciale de corecție.

Află toate informațiile de care ai nevoie pe acest subiect citind articolul de Alexandru Boiciuc de pe Avocatnet: Lucrezi la calculator? Angajatorul este obligat sa iti achite controalele oftalmologice.

Sursă imagine aici.

Comentarii (2)
  1. IRINA spune:

    Buna ziua,

    As vrea sa verific ca am inteles bine: daca in urma controlului de Medicina Muncii, medicul recomanda examen oftalmologic, atunci firma trebuie sa acopere costurile? De asemenea, angajatorul trebuie sa acopere si costurile ochelarilor, spre ex, si a dispozitivelor speciale?
    Multumesc!

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter