Secțiune susținută de

Modificarea Codului muncii prin OUG: Salariul minim brut se va putea stabili diferențiat

Portal HR \ HR Pedia \ Modificarea Codului muncii prin OUG: Salariul minim brut se va putea stabili diferențiat

Salariul minim brut va putea fi stabilit de Guvern în mod diferențiat, în funcție de nivelul de studii și în funcție de vechimea în muncă, prevede un proiect de act normativ cu modificări la Codul muncii, care a fost adoptat de Executiv. În momentul de față, salariul minim brut are un cuantum unic, fără să se facă vreo diferențiere.

Proiectul de OUG la care am făcut referire a fost inițiat de Guvern și trimis, acum câteva zile, la Consiliul Economic și Social pentru avizare. După adoptarea anunțată de Ministerul Muncii, acesta mai trebuie publicat în Monitorul Oficial pentru a se aplica.

Una dintre prevederile documentului este introducerea unei noi reguli pentru stabilirea salariului minim brut. Mai precis, acesta va putea fi stabilit de Guvern în mod diferențiat, în funcție de nivelul de studii și de vechimea în muncă.

„Prin hotărârea Guvernului poate fi stabilit salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată diferențiat pe criteriile nivelului de studii și al vechimii în muncă”, scrie, mai precis, în proiectul de OUG.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Guvernul a decis modificarea Codului muncii prin OUG: Salariul minim brut se va putea stabili diferențiat.

Data articol: noiembrie 12, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam