Secțiune susținută de

Noutăți privind ucenicia la locul de muncă – despre perioada de probă și actele necesare

Portal HR \ HR Pedia \ Noutăți privind ucenicia la locul de muncă – despre perioada de probă și actele necesare

Normele de aplicare care însoțesc Legea privind ucenicia la locul de muncă au fost recent modificate printr-un act normativ publicat în Monitorul Oficial. Documentul vizează aspecte ce țin de perioada de probă, convenția încheiată pentru primirea subvențiilor de la stat și documentele necesare încheierii contractului de ucenicie.

Hotărârea de Guvern nr. 423/2019 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă a apărut vineri în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 531 și se aplică de atunci.

O primă chestiune adusă de acest HG este legată de durata minimă a programului de formare profesională prin ucenicie – pentru nivelul 1 de calificare proiectul propune un minim de 180 de ore. În lege scrie că durata unui contract de ucenicie pentru dobândirea competențelor corespunzătoare unei calificări de nivel 1 este de șase luni. Restul minimelor, pentru celelalte niveluri de calificare, rămân neschimbate (360, 720 și 1.080 de ore).

Citește tot articolul pe Avocatnet: Noutăți privind ucenicia la locul de muncă, oficializate: Perioada de probă, actele necesare și alte modificări aduse

Data articol: iulie 8, 2019

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam