Secțiune susținută de

Părinții vor primi zile libere plătite dacă se închid școlile din cauza epidemiei de coronavirus

Portal HR \ Actual \ Părinții vor primi zile libere plătite dacă se închid școlile din cauza epidemiei de coronavirus

P

ărinții ai căror copii nu mai pot merge la școală din cauza epidemie de coronavirus vor primi zile libere plătite, se arată într-o ordonanță de urgență a Guvernului, ce a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Cuantumul indemnizației și condițiile de acordare sunt similare celor din Legea nr. 19/2020, cea în baza căreia s-au acordat libere plătite până la finele anului școlar 2019-2020.

OUG nr. 147/2020, ale cărei prevederi se aplică de la momentul publicării, stabilește că unul dintre părinții copilului care nu mai poate merge la școală din cauza epidemiei de coronavirus va primi zile libere plătite, în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare.

Banii vor veni de la angajator, care ulterior va deconta suma respectivă de la stat. Practic, vorbim de aceleași drepturi acordate prin Legea nr. 19/2020, doar că OUG nr. 147/202 se referă strict la situația provocată de epidemia de coronavirus.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Oficial: Salariații părinți vor primi zile libere plătite, dacă se închid școlile din cauza epidemiei de coronavirus

Data articol: august 31, 2020

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam