Secțiune susținută de

Rareș Gabriel Vascu, AIESEC: „Aș vrea să primesc un feedback constructiv indiferent de rezultatul interviului”

Portal HR \ Actual \ Rareș Gabriel Vascu, AIESEC: „Aș vrea să primesc un feedback constructiv indiferent de rezultatul interviului”
AIESEC

În mediul actual al pieței muncii, tinerii se confruntă frecvent cu provocări și incertitudini în ceea ce privește procesele pe care trebuie să le parcurgă. PortalHR și AIESEC explorează experiența tinerilor în căutarea și integrarea în primul lor loc de muncă. Ne interesează să înțelegem perspectivele Gen Z asupra experienței de angajare și, în special, modul în care își ajustează așteptările în ceea ce privește primul lor loc de muncă.

La interviu a răspuns Rareș Gabriel Vascu, în prezent studentă la ASE – Relații Economice Internaționale.


Care au fost principalele tale surse de informare și căutare a primului loc de muncă?

Grupuri de WhatsApp de facultate, site-uri: eJobs, dar și recomandări  ale prietenilor.

Cum ai decis asupra domeniului sau al industriilor în care să aplici pentru primul tău loc de muncă?

Eram mereu curios să încerc cât mai multe domenii, deci nu aveam o anume preferință.

Care au fost criteriile cele mai importante pe care le-ai avut în vedere în selectarea anunțurilor de joburi pentru aplicare?

Mediul de muncă, programul, persoanele care urmau să mă coordoneze.

Cum ți-ai făcut CV-ul?

Am primit ajutor de la cunoștințe cu experință și am căutat diferite tutoriale/hinturi pe internet.

Care au fost cele mai mari provocări întâmpinate în căutarea primului loc de muncă și cum le-ai depășit?

Faptul că toate cereau experiență sau diferite abilități pe care eu, nou pe piața muncii, nu le aveam. De asemenea, am observat și că sunt probleme cu programul, care interfera cu orele de la facultate.

Cum te-ai pregătit pentru interviu și ce subiecte ați discutat?

M-am pregătit să fiu sincer și transparent și am încercat să îmi setez bine în minte motivele pentru care am aplicat. Am discutat mult legat de motivație, de critical thinking, în mare parte de soft skills și de abilitatea de a lucra în echipă.

Ce întrebări ți-au atras atenția sau te-au luat prin surprindere?

M-a luat prin surprindere o întrebare care suna în felul următor: „Ce crezi că ai putea tu aduce în plus față de alți candidați?”

În ceea ce privește așteptările financiare, cum ai determinat suma pe care o consideri potrivită pentru rolul și responsabilitățile asociate cu jobul? Ai făcut cercetări asupra salariilor medii din industrie sau pentru poziții similare pentru a avea o referință în stabilirea așteptărilor tale?

Nu am făcut cercetări, era un job în care câștigam în funcție de productivitate, pe bază de comision. Nu mă intersa la acel moment salariul, întrucât îmi doream doar să acumulez experiență.

Ce beneficii sau compensații suplimentare consideri că ar trebui să facă parte din oferta salarială pentru primul tău loc de muncă?

Un salariu de bază și bonusuri pentru productivitate extra, cum ar fi o vacanță platită, conferinte etc.

Ce i-ai spune unui specialist în resurse umane care are interviuri cu tineri la primul job? Ce ai vrea să auzi de la persoana de HR? Ce informații ai vrea să primești despre job?

Aș vrea să aud ce fel de persoane caută pentru jobul respectiv, să mi se pună întrebări relevante pentru ce știam că se cere la acel job și să primesc un feedback constructiv indiferent de rezultatul interviului.

Data articol: martie 11, 2024
Jurnalistă cu peste 12 ani de presă, în continuă căutare de povești și oameni care schimbă lumea prin educație și inovație, pasionată de istorie gastronomică și cultură.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam