Hot Now

Salariații vor avea un weekend prelungit la sfârșitul lunii aprilie

03 04 2017, Avocatnet , Comenteaza, 1.797 afisari

Salariații vor sta acasă de Ziua Muncii, conform legislației în vigoare, astfel că aceștia se vor bucura de un weekend prelungit la sfârșitul lunii curente. Concret, ultimul weekend din aprilie 2017 se va lega de 1 mai, ce va pica într-o zi de luni.

1 mai este una dintre zilele nelucrătoare de sărbătoare legală de care se bucură salariații, indiferent că lucrează în domeniul public sau în cel privat, potrivit Codului muncii. În acest an, Ziua Muncii pică lunea, ceea ce înseamnă că angajații vor beneficia de un weekend prelungit în perioada 29 aprilie – 1 mai 2017.

Până acum, salariații au stat acasă pe 2 și pe 24 ianuarie 2017, iar luna aceasta vor beneficia de timp liber în a doua zi de Paște, adică pe 17 aprilie 1017.

Apoi, dacă excludem Ziua Muncii din calcul, rezultă că celelalte libere legale ce vor mai fi acordate efectiv în acest an vor fi Ziua Copilului (1 iunie 2017), a doua zi de Rusalii (5 iunie 2017), Adormirea Maicii Domnului (15 august 2017), Sfântul Andrei (30 noiembrie 2017), Ziua Națională a României (1 decembrie 2017) și prima și a doua zi de Crăciun (25 și 26 decembrie 2017).

În total, este vorba de 14 sărbători legale în care angajatorii trebuie să dea liber salariaților an de an. Totuși, nu toate pică întotdeauna în intervalul luni-vineri al săptămânii, astfel că în 2017, de exemplu, salariații se bucură efectiv de 11 libere legale.

Cine va lucra de Ziua Muncii?

Anumite categorii de salariați au obligația de a se prezenta la muncă până și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală, se arată în Codul muncii. Mai exact, este vorba de unitățile sanitare și de unitățile de alimentație publică, ce trebuie să asigure asistență medicală, respectiv produse alimentare de strictă necesitate.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Salariații vor avea un weekend prelungit la sfârșitul lunii aprilie.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter