Hot Now

Salariații vor avea un weekend prelungit la sfârșitul lunii aprilie

03 04 2017, Avocatnet , Comenteaza, 1.864 afisari

Salariații vor sta acasă de Ziua Muncii, conform legislației în vigoare, astfel că aceștia se vor bucura de un weekend prelungit la sfârșitul lunii curente. Concret, ultimul weekend din aprilie 2017 se va lega de 1 mai, ce va pica într-o zi de luni.

1 mai este una dintre zilele nelucrătoare de sărbătoare legală de care se bucură salariații, indiferent că lucrează în domeniul public sau în cel privat, potrivit Codului muncii. În acest an, Ziua Muncii pică lunea, ceea ce înseamnă că angajații vor beneficia de un weekend prelungit în perioada 29 aprilie – 1 mai 2017.

Până acum, salariații au stat acasă pe 2 și pe 24 ianuarie 2017, iar luna aceasta vor beneficia de timp liber în a doua zi de Paște, adică pe 17 aprilie 1017.

Apoi, dacă excludem Ziua Muncii din calcul, rezultă că celelalte libere legale ce vor mai fi acordate efectiv în acest an vor fi Ziua Copilului (1 iunie 2017), a doua zi de Rusalii (5 iunie 2017), Adormirea Maicii Domnului (15 august 2017), Sfântul Andrei (30 noiembrie 2017), Ziua Națională a României (1 decembrie 2017) și prima și a doua zi de Crăciun (25 și 26 decembrie 2017).

În total, este vorba de 14 sărbători legale în care angajatorii trebuie să dea liber salariaților an de an. Totuși, nu toate pică întotdeauna în intervalul luni-vineri al săptămânii, astfel că în 2017, de exemplu, salariații se bucură efectiv de 11 libere legale.

Cine va lucra de Ziua Muncii?

Anumite categorii de salariați au obligația de a se prezenta la muncă până și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală, se arată în Codul muncii. Mai exact, este vorba de unitățile sanitare și de unitățile de alimentație publică, ce trebuie să asigure asistență medicală, respectiv produse alimentare de strictă necesitate.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Salariații vor avea un weekend prelungit la sfârșitul lunii aprilie.

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter