Secțiune susținută de

Subvenții mai mari pentru cei care angajează absolvenți, șomeri, stagiari sau ucenici

Portal HR \ HR Pedia \ Subvenții mai mari pentru cei care angajează absolvenți, șomeri, stagiari sau ucenici

În ideea scăderii șomajului și încadrării în muncă a unor categorii mai speciale de persoane, subvențiile pe care angajatorii le primesc acum când angajează șomeri, tineri marginalizați, stagiari ori ucenici vor crește semnificativ, potrivit unui proiect de act normativ adoptat joi de Executiv. Vorbim de sume de la 2.000 de lei în sus, pentru fiecare astfel de angajat, pe care le vor primi cei care vor solicita de acum înainte aceste subvenții.

Cei care angajează șomeri și beneficiari de ajutor social, tineri absolvenți, tineri marginalizați, ucenici ori stagiari vor primi curând prime mai mari decât cele pe care le pot cere acum dacă angajează astfel de persoane, potrivit Proiectului de OUG pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă, adoptat joi de Executiv. Modificările vor intra în vigoare după ce apar în Monitorul Oficial.

În proiectul adoptat se regăsește o creștere generalizată a subvențiilor acordate angajatorilor: aproape toate tipurile de astfel de subvenții vor ajunge la valoarea de 2.250 de lei/persoană angajată în condițiile legale, de la caz la caz.

Iată, concret, care sunt subvențiile ce se vor acorda firmelor:

  • angajatorii vor primi câte 2.250 de lei (față de 900 de lei, acum) pentru o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent al unei instituții de învățământ pe care îl angajează pe perioadă nedeterminată; în aceleași condiții, aceeași sumă va fi acordată și pentru angajarea unor șomeri de peste 45 de ani, care sunt unici susținători ai familiilor monoparentaleșomeri de lungă durată sau tineri NEET, pentru care, acum, se pot da doar câte 900 de lei;

 

Citește tot articolul pe Avocatnet: Guvernul a decis: Subvenții mai mari pentru cei care angajează absolvenți, șomeri, stagiari sau ucenici

Data articol: iulie 9, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam