Hot Now

Sursele tale de energie

23 04 2015, Cristina Otel , Comenteaza, 3.051 afisari

Te-ai gândit vreodată să pui pe hârtie o listă cu toate activitățile care îți fac plăcere și te umplu de energie?

Dacă zilele tale arată similar cu ale mele, atunci probabil că trec zile sau săptămâni întregi în care nu te ocupi de tine și de nivelul tău de energie.

E atât de simplu să îți umpli timpul cu tot felul de lucruri care îți ies în cale și strigă care mai de care mai disperate după minutele tale prețioase. Se va găsi mereu un mail de trimis, un telefon de dat, un raport de facut, niște cumpărături sau o tură de curățenie, ceva de gătit, de spălat, de călcat, vreo coadă la care să stai și lista poate continua.

Nici nu e de mirare că deseori abia seara târziu la culcare îmi dau seama că nu am apucat să fac cutare lucru pentru plăcerea mea pur și simplu. Si atunci iau cartea de pe noptieră, citesc pe nerăsuflate un număr impresionant de pagini (a se citi 2-3), după care adorm dusă. A doua zi o iau de la capăt.

Revenind la întrebarea inițială, se pare că o listă cu activitățile care ne fac placere și ne energizează ne-ar putea fi de folos. Mie îmi place să îi spun “bliss list“. Dar cum lista care nu se vede se uită, ea ar trebui să stea undeva la vedere sau într-un loc ușor accesibil. Nu trebuie să fie scrisă pe hârtie. Merge scrisă/afișată și pe laptop-uri.

Lucrurile de pe lista mea, de exemplu, sunt în mare parte simple și includ joaca cu Alex, cititul, ascultarea unor melodii vesele, gimnastica de dimineață, plimbările, băile lungi, scrisul, pictatul, întâlnirile cu prietenii, o ieșire în oraș cu soțul sau timp petrecut singură (măsurat în minute în cazul meu).

Orice te face să te simți în formă poate intra pe lista ta. Nu există limită maximă. Așa vei crește șansele să incluzi măcar una din ele pe ordinea ta de zi atunci când simți nevoia de relaxare, de reducere a stresului, de un moment de liniște ca gândurile tale să fie auzite. Sau poate atunci când ai nevoie de energie să te apuci de ceva dificil, să te simți mai puțin copleșit de volumul de muncă, să ieși din starea de plictiseală, să ai o productivitate ridicată, o putere mai mare de concentrare.

Lista ta ce ar include? Care sunt activitățile care te-ar putea ajuta să te relaxezi sau să îți refaci rezerva de energie? Cum le-ai putea include în munca ta sau în timpul tău liber?

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter