Cum a fost la Conferința ICF 2012 – A New Path
Desfășurată pe 8 martie, la Hotelul Phoenicia din București, Conferința ICF (International Coach Federation) 2012 – A New Path a reliefat tendințele în coaching, în contextul unei economii și al unei lumi tehnologice în continuă schimbare. Speakerii acestei ediții au fost Andrea Lee, fondator și CEO WealthyThoughtLeader.com și Alan Seale, PCC, CTPC, MSC, fondator, Director și Principal Coach.
Conferința a debutat cu introducerea lui Șerban Chinole, care ne-a convins că 2012 nu va aduce sfârșitul, ci dimpotrivă, este un an al schimbării, al transformării. De unde a venit și numele Conferinței ICF 2012 – A New Path.
Despre schimbare a vorbit, în continuare, și Andrea Lee, care și-a început prezentarea arătând că vechea “durere” a coachi-lor era, acum vreo 10 ani, faptul că nimeni nu știa ce este coaching-ul, iar “durerea” din prezent e provocată de faptul că toată lumea știe ce este și a apărut concurența! Prin urmare, Andrea Lee a prezentat, atât în prima parte a Conferinței ICF, cât și în cadrul workshop-ului, soluții inovative pentru a transforma coaching-ul într-un business cât mai profitabil.
Discursul lui Alan Seale a fost axat pe transformational leadership coaching. Mai precis, a arătat cum sunt coach-ii în vremurile actuale, ce calități au și asupra căror abordări ar fi bine să se concentreze. Am învățat că trăim vremuri complicate și că lucrurile se schimbă cu rapiditate în jurul nostru, dar, întrebarea nu este Cum reparăm asta?. Alan crede că nu e nimic de reparat, ci doar “de depășit prăpastia dintre ceea ce știm și ceea ce trăim. Știm multe. Problema e că știm și că există o prăpastie între ce știm și ce trăim”, a spus Alan.
După un prânz relaxat, am participat la workshop-ul de două ore lui Alan Seale, în care am lucrat, cu diferite tehnici de coaching, în maniere diferite, pentru adaptarea la schimbările din lumea în care trăim și pentru a înțelege prin ce este ea diferită față de ceea ce știam. Am învățat despre prezență și transformare, gândirea intuitivă, energii și frecvențe, cum să trăiești viitorul acum și cum putem să depășim complexitatea lumii în care trăim.
În cadrul discuțiilor din final, feedback-ul participanților a fost unul pozitiv: Conferința ICF 2012 a fost un eveniment inspirațional, util, a adus foarte multă informație, a răspuns la întrebări pe care mulți și le puneau de multe luni, a transmis mesaje clare, dar a fost prea scurt, ar fi meritat două zile, au spus cei care au luat parte.
La sfârșit, am cules câteva impresii ale participanților:
“A fost o surpriză foarte plăcută, pentru că aveam o idee preconcepută despre conferințe, în care se vorbesc lucruri mai degrabă de dragul de a fi vorbite. Prezentările au fost la obiect, cu niște idei noi, care pot coduce la rezultate superbe. Chiar am avut câteva idei noi foarte bune, în special din prezentarea Andreei Lee. De la workshopul lui Alan Seale am învățat cum să folosesc un limbaj care să fie înțeles și cumpărat de oricine, dincolo de limbajul de specialitate. O să aplic ce am învățat aici și personal și în businessul de coaching. Mă bucur că am ales să vin la această conferință, cum spunea și Alan, intuiția a ales bine!” (Anca Petrescu, Spiritual, Life and Business Coaching, HR Counselling, Goals2Life)
„Am venit la Conferință ca să aflu câteva instrumente noi de a fi un coach mai bun. Prezentarea lui Alan Seale a fost extrem de interesantă. Chiar mi-a dat niște instrumente pe care le-am și aplicat și am simțit imediat rezultatul. Workshopul lui Alan Seale a fost extraordinar. Am rămas cu soluții la două probleme pe care le am, una legată de ceea ce fac profesional și una legată de viața personală. Mi se pare că e o chestie extraordinară faptul că am reușit într-un grup, fără să exprim aceste chestiuni cu voce tare.” (Ovidiu Toader, Director General, Häfele România)
„Ambele prezentări mi-au plăcut foarte mult. Cea a Andreei Lee a avut o abordare foarte pragmatică, mi-am notat o grămadă de lucruri. Deși lucrez în domeniul corporate, am translatat câteva lucruri direct la jobul meu. Pentru că s-au legat de felul în care eu, ca și coach, pot să ajut mai mult managerul să-și dezvolte oamenii și să transmit mai mult din ce știu eu. Și cum să marketez, cum să vând, cum să împachetez și cum pot să influențez. Practic, tot ce a reieșit din prezentarea Andreei Lee, coroborat cu cea mai zis Alan Seale apropo de cum trebuie să creezi settingul de învățare, pe toate le-am luat ca pe instrumente pe care eu să le folosesc începând de mâine, în companie, în jobul meu de zi cu zi.” (Maria Dinu, Supply Chain HR Manager, Coca-Cola HBC Romania)
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam