Secțiune susținută de

16 studenţi, 2 săptămâni şi 7 module: şcoala e frumoasă!

Portal HR \ Actual \ 16 studenţi, 2 săptămâni şi 7 module: şcoala e frumoasă!

Fiecare final este emoționant şi la fel s-a întâmplat şi la încheierea şcolii de vară HR Club Next Generation de anul acesta. Timp de 2 săptămâni, cei 16 de studenţi si masteranzi au participat la seminarii şi training-uri susţinute de către profesionişti de renume din domeniul resurselor umane, structurate pe 7 module: Modul recrutare şi selecţie; Modul legislaţie şi relaţii industriale; Modul instruire şi dezvoltare profesională; Modul compensaţii şi beneficii; Modul managementul performanţei; Modul dezvoltare organizaţională şi Modul strategie de resurse umane. Mai mult decât atât, studenţii au beneficiat de sesiuni de dezvoltare personală, vizită de companie la Uzina Dacia, Mioveni şi au lucrat în echipe la un studiu de caz.

Anul acesta, studiul de caz a constat în identificarea provocărilor cu care se confruntă o companie de IT prin preluarea altei companii şi conceperea unor soluţii viabile pentru reorganizare şi business development. Rezolvarea studiului de caz a presupus o bună cunoaştere a unor noţiuni precum change managment, dezvoltare organizaţională, compensaţii şi beneficii. Mai mult, au fost testate aptitudini precum viziune de ansamblu, capacitate de sinteză, spirit de echipă şi abilităţi de prezentare.

În ultima zi a şcolii de vară cele 4 echipe şi-au sustinut proiectele în faţa unui juriu format din 8 profesionişti de resurse umane, membri HR Club, care le-au oferit feedback realist referitor la modul de abordare a unei situaţii concrete de resurse umane şi la performanţa lor în cadrul echipelor. În urma jurizării a fost desemnată o echipă câştigătoare, cei 4 studenţi primind din partea HR Club câte o invitaţie la conferinţa anuală HR Change Champion din toamnă. Mai mult, companii precum Business Saga, Consulteam, Catalyst Solutions si Unicredit Leasing Corporation IFN au oferit participanţilor câte un internship. 

În decursul celor 7 ediţii, şcoala de vară a reunit peste 125 de vorbitori şi tot atâtea exemple de bune practici şi a instruit peste 135 de studenţi. Participarea la şcoala de vară este gratuită, mulţumită tutorilor – prin timpul acordat acestui program şi partenerilor şi sponsorilor HR Club: partener anual HR Club – Grupul Trend Consult, Parteneri anuali de conţinut: DaedalusMillward Brown şi PeliFilip, Sponsori eveniment: Coca-Cola HBC Romania şi TenarisSilcotub, parteneri media anuali: Business Review, HR Manager şi Manager Express, parteneri media ai evenimentului: Academiclink, Calendar Evenimente, Cursuri şi Certificari, HRemotion şi PortalHR.

Data articol: iulie 29, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam