Hot Now

24 de minute pe săptămână pentru un job mai bun

24 05 2016, Adrian Calin , Comenteaza, 1.982 afisari

Un angajat obișnuit are la dispoziție doar 24 de minute pe săptămână pentru dezvoltare personală. Câți dintre noi reușim, cu adevărat, să utilizăm cele 24 de minute cât mai eficient?

Primul job, schimbarea unui job sau avansarea în carieră sunt adesea condiționate de capacitatea unui angajat de a acumula cunoștințe noi și de a le utiliza eficient în munca de zi cu zi. Pentru asta, trebuie să:

Aceste trei elemente sunt esențiale la orice loc de muncă pentru că dau valoare profesionistului care le stăpânește. În plus, dacă vorbim de primul job, acestea sunt ingredientele cele mai potrivite pentru un început de succes.

În timp, un profesionist se va preocupa se adauge alte cunoștințe la aceast fundament, abilități și noțiuni care nu pot fi dobândite decât prin efortul conștient de învățare. Este un lucru dovedit faptul că cei mai de succes oameni au în comun capacitatea de a învăța și de a pune în practică ceea ce au învățat.

Astfel:

  • pentru oamenii de vânzări este esențial să știe să asculte, să înțeleagă noțiuni de marketing și să știe să finalizeze vânzarea (Elemente de bază ale ascultării, Marketing, Vânzări);
  • Pentru cei care au în subordine angajați, este foarte important să comunice clar, concis și la obiect sau să aibă capacitatea de a înțelege concepte precum inteligența emoțională (EQ) și cum se pot folosi de un astfel de concept în relația cu angajații (Cursuri de leadership)

Cele 24 de minute pe săptămână pot să pară insuficiente pentru învățare căci în jurul nostru totul se schimbă cu o viteză foarte mare. De exemplu, nimeni nu ar fi putut să anticipeze acum 10 – 15 ani că vom fi conectați în permanență, că distanțele se vor comprima și că vom ști, în timp real, ce fac prietenii, ce se întâmplă în cel mai îndepărtat colț de lume sau că vom putea controla de pe telefonul mobil toate electrocasnicele din casă.

Tocmai de aceea trebuie să învățăm… permanent. Nu este suficient să găsești pe Google un articol despre un subiect care te interesează, învățarea presupune, înainte de toate, găsirea acelor resurse de încredere. Dacă toți vrem pentru copiii noștri profesori de calitate, de ce ar fi altfel atunci când suntem, la rândul nostru, angrenați în procesul de învățare?

Pentru cei vorbitori de limba engleză aceste probleme au fost rezolvate, există multe siteuri care constituie surse de încredere și care prezintă informația într-un mod structurat și ușor de asimilat de către cursant.

Cel mai mare furnizor global de cursuri online este SkillSoft care are peste 400 de milioane de utilizatori și peste un miliard de module de învățare completate. Cursurile SkillSoft sunt disponibile în 29 de limbi iar, din ianuarie, sunt disponibile 200 de module de curs și în limba română pe docento.ro. SkillSoft este singurul producător internațional de cursuri online care are cursuri dedicate pieței din România.

Cursurile online trebuie să fie interactive, să aibă texte și imagini relevante și să includă narațiune. În plus, un curs online trebuie să aibă testări finale, aceste testări pot fi relevante pentru un potențial angajator. Studiile au evidențiat faptul că un curs online care conține sunete, imagini și texte este asimilat de două ori mai rapid decât un text simplu iar informația rămâne în memoria cursantului mai mult timp.

Există pachete de cursuri online create pentru:

  • Cei care caută primul job. Vreau primul meu job conține cursurile de Excel, cursurile de limba engleză și cursuri de comunicare;
  • Cei care vor să schimbe jobul actual. Vreau să schimb jobul actual conține cursuri de comunicare, de management al conflictului la locul de muncă, de inteligența emoțională și fundamentele socializării profesionale.
  • Cei care vor să avanseze în carieră.  Vreau să avansez în carieră conține cursuri de managementul carierei, managementul conflictului la locul de muncă, critică și feedback constructiv, etc.

Dacă suntem de acord că cele 24 de minute pe care le putem aloca săptămânal efortului de învățare ar trebui utilizate cât mai eficient, atunci cursurile online sunt soluția ideală pentru atingerea obiectului de a obține un job, fie că vorbim de primul sau de unul mai bun decât cel pe care îl avem acum.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter