Hot Now

3 idei care îți dau de gândit

01 07 2015, Portal HR , Un comentariu, 2.954 afisari

Sau cel puțin așa ni s-a întâmplat nouă și sperăm ca revelațiile să nu vă ocolească nici pe voi. Iată, așadar despre ce este vorba:

1. Ideea lui Ruskin conform căreia convingerea că meriți mai mult decât ceilalți doar pentru că ești mai inteligent decât ei (premisa morală a meritocrației) nu este cu nimic mai bună decât capacitatea de a lua direct de la ceilalți prin intermediul violenței fizice.

Despre această idee puteți citi mai multe în articolul de pe The Atlantic: Is the Premise of Meritocracy Immoral?

Vă imaginați ce poate însemna această revelație atunci când vine vorba de procesele de evaluare a performanței și stabilire a schemelor de bonusare?

2. Cei cărora li s-a spus de mici că sunt inteligenți nu reușesc să facă față bine situațiilor în care greșesc sau primesc feedback negativ. Iar dacă nu avem capacitatea de a ne accepta greșelile și de a învăța din ele înseamnă că suntem blocați, că nu vom reuși să creștem, să ne dezvoltăm, fie că este vorba de viața personală sau de cea profesională.

Descoperiți mai multe despre cercetările care au dus la această concluzie citind tot articolul 100 Percent Is Overrated.

3. O lume fără muncă este ceea ce specialiștii au prezis de foarte mult timp. Odată cu dezvoltarea rapidă a tehnologiei ea devine din ce în ce mai mult o realitate. Oare e o veste bună sau nu?

Citiți mai multe păreri pe această temă în articolul A World Without Work.

Comentarii (1)
  1. bogdan spune:

    1. Foloseste Agile in viata de zi cu zi.
    2. Sistemul de educatie finlandez.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Piața muncii se află într-o continuă dezvoltare ceea ce face ca o mare parte dintre angajatori să caute constant noi talente în cadrul companiilor. Pentru a se integra în piața muncii studenții au nevoie de o dezvoltare majoră atât a competențelor hard, precum și a celor soft: comunicare, lucrul în echipă, creativitate sau responsabilitate. „Profesorii […]

Detalii

Cisco a anunțat un nou portofoliu de soluții axate pe continuitatea afacerii, în cadrul CiscoLive!, eveniment organizat în mediul virtual pentru prima dată, în perioada 16-17 iunie 2020. Trăim într-o lume incertă, de aceea continuitatea operațională a devenit un obiectiv major pentru companii. Conform celui de-al cincilea studiu PwC COVID-19 CFO Pulse Survey în rândul […]

Detalii

Printre problemele ridicate în ultima vreme printre angajați și contabili a fost chestiunea diminuării numărului de zile de concediu de odihnă la care are dreptul un salariat, în contextul în care a stat o perioadă de timp în șomaj tehnic – în unele sectoare de activitate, unde sunt încă restricții, sunt salariați care încă se […]

Detalii

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează miercuri 8 iulie, între orele 14.00-16.00, evenimentul online „DIGITAL LEARNING ORGANISATION. FAST FORWARD”. Vom afla cum arată și cum construim o strategie de digitalizare a procesului de învățare aplicabilă pentru o organizație care învață în mod constant, și nu doar forțată de împrejurări. Discuțiile despre digitalizarea procesului de învățare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter