Hot Now

3 idei care îți dau de gândit

01 07 2015, Portal HR , Un comentariu, 3.705 afisari

Sau cel puțin așa ni s-a întâmplat nouă și sperăm ca revelațiile să nu vă ocolească nici pe voi. Iată, așadar despre ce este vorba:

1. Ideea lui Ruskin conform căreia convingerea că meriți mai mult decât ceilalți doar pentru că ești mai inteligent decât ei (premisa morală a meritocrației) nu este cu nimic mai bună decât capacitatea de a lua direct de la ceilalți prin intermediul violenței fizice.

Despre această idee puteți citi mai multe în articolul de pe The Atlantic: Is the Premise of Meritocracy Immoral?

Vă imaginați ce poate însemna această revelație atunci când vine vorba de procesele de evaluare a performanței și stabilire a schemelor de bonusare?

2. Cei cărora li s-a spus de mici că sunt inteligenți nu reușesc să facă față bine situațiilor în care greșesc sau primesc feedback negativ. Iar dacă nu avem capacitatea de a ne accepta greșelile și de a învăța din ele înseamnă că suntem blocați, că nu vom reuși să creștem, să ne dezvoltăm, fie că este vorba de viața personală sau de cea profesională.

Descoperiți mai multe despre cercetările care au dus la această concluzie citind tot articolul 100 Percent Is Overrated.

3. O lume fără muncă este ceea ce specialiștii au prezis de foarte mult timp. Odată cu dezvoltarea rapidă a tehnologiei ea devine din ce în ce mai mult o realitate. Oare e o veste bună sau nu?

Citiți mai multe păreri pe această temă în articolul A World Without Work.

Comentarii (1)
  1. bogdan spune:

    1. Foloseste Agile in viata de zi cu zi.
    2. Sistemul de educatie finlandez.

Adauga comentariu

Cele mai noi

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter