În dezvoltarea angajaţilor şi în obţinerea şi menţinerea unui nivel ridicat de implicare din partea lor, training-ul poate juca un rol important dacă e folosit cum trebuie.
Cu cât mai mult o companie investeşte în training pentru angajaţii săi, cu atât mai puţin atractivă devine idea cursurilor clasice şi cu atât mai mare va fi nevoia de programe de dezvoltare…altfel.
De ceva vreme deja training-urile “off the shelf” în care conţinutul e livrat standard, aşa cum a fost conceput, au început să fie înlocuite de cursuri în care conţinutul e personalizat în funcţie de nevoia specifică a clientului.
Până recent, din experienţa mea, personalizarea putea însemna că teoria predată era fixă, dar practica era inspirată din şi aplicată pe cazuri concrete ale clientului. Sau că furnizorul de training prezenta nişte module de curs pe care clientul putea să le combine după cum dorea, obţinând astfel şi teorie şi practică aleasă de el. Ori, putea însemna includerea unor sesiuni de follow–up la ceva timp după training-ul propriu-zis, sesiuni în care participanţii să lucreze cu situaţiile reale pe care le-au întâlnit.
În ultimul an s-a vorbit mult despre “reţete” noi de training şi dezvoltare. Unele au la bază gamificarea, altele iau forma unor simulări, variante care se potrivesc cel mai bine tinerei Generaţii Y. Cu cât mai multe companii le vor încerca, cu atât mai mult vor creşte şansele ca aceste programe inovatoare să devină noul standard, noul normal.
Pentru a obţine cât mai multe rezultate vizibile în urma programelor de training şi dezvoltare, în 2015 companiile ar trebui să acorde în continuare importanţă următoarelor direcţii:
Pe scurt, e nevoie de analiză, personalizare, concentrare pe individ, practică, joacă şi acţiuni care să faciliteze aplicarea noţiunilor învăţate. În contextul actual, metodele tradiţionale de training nu mai sunt suficiente pentru a obţine performanţa şi mai ales “engagement”-ul despre care se vorbeşte din ce în ce mai mult.
Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]
DetaliiRaluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]
DetaliiPe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]
DetaliiZona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]
Detalii
[…] Articol publicat si pe PortalHR. […]