Secțiune susținută de

6 lecții de SUCCES de la un tânăr antreprenor britanic

Portal HR \ Opinia consultantului \ 6 lecții de SUCCES de la un tânăr antreprenor britanic

“Dacă vrei să ai succes, pregătește-te sa ai și eșecuri. MULTE.” – Justin Devonshire

Haideți să îl cunoaștem mai bine pe Justin Devonshire, proprietarul afacerii Bodyshape Fitness, cel mai mare bootcamp din Cipru. Da – a plecat din țara natală, Wales, ca să își găsească propriul drum într-o insula unde nu cunoștea pe nimeni. Astăzi, este mândrul proprietar al unei afaceri de succes, care va fi anul acesta francizată, chiar în Marea Britanie.

La doar 27 de ani, e, de asemenea, speaker inspirațional, mentorează oameni de afaceri în toată lumea și are un impact fantastic asupra oamenilor din jurul lui, ajutându-i să-și crească veniturile muncind mai puțin. V-am spus că mai organizează și bootcampuri în locuri exotice de 5 stele în Thailanda? 

Iată cele șase lecții despre succes, de la Justin:

Lecția #1: Canalizează-ți atenția pe cei din jurul tău, nu pe tine însuți

„Concentrează-te mereu pe cei cărora te adresezi, prin afacerea ta. Gândește-te ce le poți oferi. Începe să le arăți oamenilor din jurul tău ce poți face ca să îi ajuți.”

Cu ce te alegi tu din asta? Ei bine, în loc să te concentrezi pe banii, faima sau statutul social pe care le-ai putea obține pentru tine însuți, gândește-te la ce ai putea face pentru alții. Apoi, totul se va așeza pe făgașul dorit. Pentru că ceea ce dai altora, de fapt, îți oferi ție în primul rând.

Lecția #2: Găsește un mentor

Oportunități de a învăța există peste tot în jurul tău, dar depinde doar de tine dacă le folosești sau nu.  „Profesorul meu de arte marțiale a fost primul meu mentor adevărat, și asta când aveam 13 sau 14 ani. Chiar dacă nu m-a învățat multe despre afaceri, el m-a învățat despre viață și despre cum să fac ceea ce mă pasionează.”

Justin crede mult în mentorat și are mulți oameni inspiraționali în jur care l-au ajutat să ajungă ceea ce este astăzi, încă de la debutul afacerii lui. Prin urmare găsește un model pe care să îl admiri și învață cât de mult poți din experiența ei/lui.

Lecția #3: Fii pregătit pentru eșec

“Dacă vrei succes, pregătește-te să ai și eșecuri. MULTE.”

Tot ceea ce trebuie să faci este să îți asumi responsabilitatea atât pentru succes, cât și pentru eșecuri. De altfel eșecul nu este altceva decât o oportunitate de a învăța. Așa că acceptă feedback-ul care ți se dă și mergi mai departe.  

Când vine vorba de eșecuri, Justin are un alt sfat: exagerează scenariul de care îți este frică și găsește-l pe cel mai dezastruos, care te sperie cel mai tare. Apoi spune-ți în gând “Ce dacă greșesc? Care este cel mai oribil lucru care se poate întâmpla? Există vreo șansă ca eu să nu fac față acelui scenariu?” Acest lucru te ajută să gândești în perspectivă și îți permite să te relaxezi și să te abandonezi procesului în sine, oricare ar fi rezultatul. Ajungi la o stare de claritate a minții, care nu poate decât să te ajute să vezi totul mai puțin dezastruos. Soluția această nu funcționează pentru toată lumea, dar Justin spune că lui îi este foarte utilă.   

Lecția #4: Profită de puterea parteneriatelor

Când vine vorba de afacerea lui, Justin are un partener, care se ocupă în special de antrenamentul clienților, în timp ce el se ocupă de partea de marketing a afacerii. De multe ori, partenerii de afaceri sunt posesivi atunci când vine vorba de egalitatea veniturilor. Dar trebuie ținut minte că 50% dintr-o afacere mai mare este mai bine decât 100% din nimic. Și da, împarți munca, riscurile, dar și bucuriile vieții de întreprinzător!

Lecția #5: Concentrează-te pe a fi cel mai bun în domeniul tău

Trebuie să rămâi dedicat visurilor și țelurilor tale – chiar dacă cei dragi ție nu te vor susține mereu de-a lungul drumului. Justin crede că trebuie să te concentrezi asupra visurilor tale mai întâi de toate, să devii cel mai bun, iar cel/cea care este în viața ta va trebui să te accepte așa cum ești.  

Dar nu cumva este asta o dovadă de egoism? Din contră – când faci un serviciu celor din jur, atunci ești în cea mai bună formă a ta. Când ești fericit și împlinit, vei putea da mai mult celor care contează în viața ta. Așa că trebuie să te concentrezi să ajungi cea mai bună variantă a ta și toată lumea va avea de câștigat!

Lecția #6: Educă-te singur! 

Și nu – nu e vorba aici de sistemul de învățământ formal.

De fapt, statisticile arată că majoritatea milionarilor (cei care și-au acumulat singuri averea, nu cei care au moștenit-o) nu au o educație formală în domeniul afacerilor. Ceea ce înveți în viață, prin experiență, are de fapt mai multă valoare decât ceea ce înveți în școală!

Principalii mentori ai lui Justin au fost cărțile (peste 450!). 

Așadar continuă să te inspiri din cărțile din bibliotecă, din filme, videoclipuri sau evenimente inspiraționale sau lasă-te inspirat de cei din jurul tău.

Ce vrea Justin să îți transmită de fapt? Știm sigur, din tot sufletul, că putem fi oricine ne dorim în viață, pentru că ne-am născut pentru a avea succes, sau, cum se spune în engleză, Born2Succeed. Tot ce trebuie să faci este să îți antrenezi mintea pentru succes.  

Te-ai născut pentru a fi câștigător, deci luptă pentru ca visele tale să devină realitate!

Cu un așa CV impresionant, Justin este oaspetele perfect pentru următorul webinar din seria discuțiilor despre succes, “Cum să-ți depășești fricile și să-ți crești încrederea în tine”. Webinarul cu Justin va avea loc marți, 25 februarie, de la orele 20:00 și este deschis tuturor celor cu ambiții, idealuri înalte și care vor să urce pe scara succesului! Pentru înscrieri accesați acest link.

Dacă vrei să îl cunoști pe Justin personal, pe scena conferinței, pregătește-te, pentru că va veni la București în martie 2014, ca să te convingă că toți suntem capabili să avem succes.

Data articol: februarie 25, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam