Hot Now

6 ONG-uri câștigă finanțare de 220.000 euro la concursul „Lumea prin Culoare și Sunet”

09 06 2017, Portal HR , Comenteaza, 1.724 afisari

Fundația Orange anunță câștigătorii ediției 2017 a programului de finanțare „Lumea prin Culoare și Sunet”, dedicat proiectelor de educație, sănătate, cultură și integrare socială pentru persoanele cu deficiențe de vedere și/sau de auz.

La cea de-a șasea ediție a concursului au fost desemnați şase câștigători: Asociația Națională a Surzilor din România Filiala București, Asociația Tandem, Asociația Persoanelor cu Deficiențe de Auz „Ascultă viața!”, Asociația Națională a Surzilor din România Filiala Buzău, Asociaţia Metodelor Alternative de Integrare Socială și Asociația pentru Formare.

Proiectele vor fi finanțate din fondul „Lumea prin Culoare și Sunet” al Fundației Orange cu 220.000 de euro, la care cele 6 ONG-uri vor adăuga o contribuție de aproximativ 10%, valoarea totală a proiectelor fiind de peste 240.000 de euro.

Proiectele vor oferi soluții pentru problemele pe care le întâmpină persoanele cu deficiențe de vedere și/sau auz din România: crearea unui sistem de interpretare mimico-gestuală video la distanță, realizarea unei platforme digitale cu materiale de studiu pentru învățarea istoriei românilor de către elevii cu deficiențe de vedere, îmbunătățirea procesului de reabilitare pentru copiii hipoacuzici cu implant cohlear (IC) prin crearea a două noi centre de intervenție timpurie la Iași și Vicovu de Sus – jud. Suceava, realizarea unei platforme online cu informații despre legislația națională și procedurile de lucru prezentate în limbaj mimico-gestual, realizarea de workshop-uri pentru nevăzători cu teme ce abordează conștientizarea spațială, mobilitatea bazată pe tehnologie sau mobilitatea profesională, crearea a 10 hărți tactile despre București, și facilitarea experimentării științei de către persoanele cu deficiențe prin echiparea Casei Experimentelor cu dispozitive digitale.

Câștigătorii au fost aleși în urma unui proces de selecție, de către Consiliul Director al Fundației Orange format din: Dana Deac, Cristiana Stoica, Mary-Lisa Durban, Ionuț Sibian, Mirela Bosoi și Veronica Dogaru.

« Împreună cu organizațiile partenere, Fundația Orange promovează accesibilitatea cu ajutorul tehnologiei și susține integrarea socială a persoanelor care fac parte din acest grup vulnerabil. Prin intermediul programului de finanțare Lumea prin Culoare și Sunet” ce se desfășoară de șase ani, Fundația Orange facilitează integrarea persoanele cu deficienţe de vedere sau de auz din România. Finanțările totale prin acest fond se ridică la aproape 2 milioane de euro », a declarat Dana Deac, Președintele Consiliului Director al Fundației Orange.

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter