Hot Now

A 14-a ediţie a Şcolii de Vară HR Club s-a desfăşurat cu succes online

11 09 2020, Portal HR , Comenteaza, 170 afisari

În perioada 1-9 septembrie 2020, tradiţionala Şcoală de Vară HR Club Next Generation, ajunsă la cea de-a 14-a ediţie, şi-a deschis porţile – de această dată, pe o platformă virtuală – pentru 25 de studenţi şi masteranzi pasionaţi de resurse umane.

Chiar dacă pandemia a împiedicat desfăşurarea cursurilor în sala de curs, în acest an interesul tinerilor a fost mai crescut faţă de anii precedenţi, participanţii fiind selectaţi dintre nu mai puţin de 70 de candidaţi care au trimis CV-uri şi eseuri. În plus, sesiunile digitale au permis participarea studenţilor din toate colţurile ţării, din oraşe precum Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu sau Oradea, pe lângă cei din Bucureşti.

15 mentori şi traineri, membri HR Club, le-au fost alături cursanţilor, împărtăşindu-le din experienţa lor despre complexitatea domeniului prin concepte, exemple de bune practici, workshopuri, exerciţii aplicate şi studii de caz din 7 zone ale HR-ului: Recrutare şi Selecţie, Formare şi Dezvoltare, Legislaţie şi Relaţii de muncă, Compensaţii şi Beneficii, Dezvoltare Organizatională, Managementul Performanţei şi Strategie de Resurse Umane.

Pentru ultima zi a şcolii, participanţii s-au împărţit în echipe şi au rezolvat unui studiu de caz complex, apoi au prezentat soluţiile în faţa unui juriu de 14 experţi, format tot din membri HR Club, care a desemnat echipa câştigătoare.

Ca de obicei, Şcoala de Vară HR Club a fost un punct de pornire pentru noul parcurs profesional al absolvenţilor. Aceştia au primit un membership anual în comunitatea profesioniştilor de HR din România, care le va permite să participe la seminariile, workshopurile şi conferinţele organizate de HR Club. De asemenea, prin intermediul Şcolii de Vară, participanţii au intrat în legătură cu companiile reprezentate de mentori şi cu diversele oportunităţi de angajare şi internship oferite de acestea.

Iată şi câteva dintre opiniile absolvenţilor, colectate cu ajutorul unei aplicaţii online, în spiritul digital al cursurilor din acest an:

În aceste zile am reuşit să aflu mai multe informaţii decât în doi ani de facultate.

O experienţă interesantă, care mi-a creat o imagine clară asupra procesului de HR. Totodată, am cunoscut oameni geniali.

A fost o experienţă pe cât de faină, pe atât de utilă. Am învăţat multe lucruri valoroase pentru viitoarea mea experienţă profesională. Mentorii au fost foarte deschişi, prietenoşi şi ne-am simţit ca într-o familie.

„O experienţă mai intensă decât m-am aşteptat, dar şi mai frumoasă decât m-am aşteptat!”

Adauga comentariu

Cele mai noi

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România, Angajatori de TOP care se va desfășura exclusiv în mediul online, pe platforma Hipo.ro. Cu o notorietate de 15 ani pe piața de referință, evenimentul de carieră se adresează tuturor candidaților care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, […]

Detalii

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter