Hot Now

ABSL a premiat online cele mai inovative proiecte ale industriei de business services

13 05 2020, Portal HR , Comenteaza, 973 afisari

În cadrul celei de-a cincea ediții a ABSL Awards Gala, desfășurată online, șapte companii au fost premiate pentru proiectele de succes realizate anul trecut.

Cele mai valoroase proiecte derulate de companii pe mai multe categorii precum inovație, excelență în business, CSR, colegul anului au fost jurizate și prezentate audienței..

„ABSL Awards Gala este un eveniment așteptat de către toată industria, de aceea am preferat să îl organizăm chiar și în acest context, în format online, dar în perioada în care îl organizam în fiecare an. Ne bucură că peste 75% dintre membrii noștri au înscris proiecte si că a crescut numărul acestora cu 20% comparativ cu anul trecut. Juriul ABSL a apreciat creativitatea, inovația și dedicarea companiilor participante”, spune Dragoș Ștefan, Președinte ABSL.

Câștigătorii acestei ediții sunt:

 1. Hewlett Packard Enterprise, urmată de Wipro Technologies și OMV Petrom Global Solutions aflate pe locurile 2 și 3.
 2. Hewlett Packard Enterprise, urmată de Accenture și British American Tabaco – GBS pe locurile 2 și 3.
 3. Hewlett Packard Enterprise.
 4. Societe Generale European Business Services, locul 2 este ocupat de Wipro Technologies și locul 3 de Hewlett Packard Enterprise.

Juriul acestei gale este format din reprezentanți ai industriei și mediului de afaceri:

 1. Andreia Stanciu – Head of ACCA – South-Eastern Europe
 2. Elena Ardelean – Dealer Business Manager Central Europe | Steelcase Inc.
 3. Ema Iftimie – Head of Leasing | Globalworth
 4. Maria Florea – Key Client Director | JLL Romania
 5. Mădălina Vilau – Managing Director | Marketing Insiders
 6. Mihaela Perianu -Managing Partner | Dale Carnegie Romania
 7. Raluca Stanislav – Business Development Manager, Skanska Property Romania
 8. Richard Perrin – Advisory Partner, Head of Advisory | KPMG Romania
 9. Sándor Márk Bodnár – Managing Director | Hays Romania

Prezentarea proiectelor câștigătoare:

Categoria Business Leaders in Business Excellence recunoaște proiectele care au adus cea mai mare productivitate, o creștere semnificativă a rezultatelor și au contribuit la obținerea excelenței în afaceri prin îmbunătățirea calității proceselor, reducerea costurilor operaționale și, nu în ultimul rând, gradul de integrare generală pentru companie.

CÂȘTIGĂTORUL ESTE HEWLETT PACKARD ENTERPRISE CU PROIECTUL SWORD

Proiectul a presupus o inițiativă de 2 ani, coordonată de departamentul de credite & colectare.  În cadrul activităților de colectare, anularea datoriei clienților are loc atunci când compania nu este în măsură să rezolve disputele clienților / să decidă anularea datoriei ca gest comercial sau nu este în măsură să colecteze plățile după epuizarea tuturor eforturilor depuse.

Aceste compensări provin din linii diferite de business, din cele 120 de țări pe care centrul SSC le acoperă și pot părea contribuții nesemnificative pentru o companie mare, însă poate duce la pierderi de milioane de dolari, pe parcursul unui an. În urma acestui proiect, echipa a reușit reducerea anulării datoriilor cu 38%, obținând astfel o eficientizare semnificativă de costuri pentru companie.

Categoria de Business Leaders in Business Inovation se concentrează pe recompensarea dezvoltării de soluții inovatoare sau pe implementarea cu succes a unor servicii avansate.

CÂȘTIGĂTORUL ESTE HEWLETT PACKARD ENTERPRISE CU PROIECTUL ALBERT

HP a dezvoltat primul sistem complet de Inteligență Artificială. Rolul proiectului a fost de a detecta și a raporta probleme legate de experiența conținutului înainte ca acestea să fie semnalizate de către utilizatorii portalului, cum ar fi link-uri inactive, pagini goale, mărci expirate sau localizare mixtă pe aceeași pagină. Robotii au fost concepuți pentru a se autoregla în caz de erori și pentru a recunoaște aceeași problemă ce poate să reapară cu o rapiditate de 99,92% și cu o precizie de 99% mai mare compartiv cu o ființă umană pentru conținutul în limba engleză.

Astfel a fost câștigat timp pentru angajați pe care aceștia l-au putut transforma în valoare adaugată pentru serviciile de consultanță digitală.

Categoria Business Leaders in Customer Experience recunoaște acele proiecte care au oferit soluții concrete, rezultate palpabile și câștiguri financiare pentru clienți.

CÂȘTIGĂTORUL ESTE VEEAM SUPORT CU PROIECTUL MODELUL OPERAȚIONAL AL ECHIPEI DE SUPORT VEEAM

Factorii diferențiatori ce contribuie la menținerea acestui rezultat ridicat constă în proiectarea și modelul de operare al echipei de suport cu peste 500 de ingineri tehnici de înaltă calificare (peste 90 dintre ei fiind localizați în România) și faptul că încă de la primul contact clientul se află în legatură cu personalul tehnic (spre deosebire de modelul folosit în general de celelalte centre) ceea ce are ca efect rezolvarea celor mai multe probleme înca de la primul apel.

Categoria Business Leaders in CSR vizează inițiativele ce îmbunătățesc viața angajaților și a comunității în care aceștia activează.

CÂȘTIGĂTORUL ESTE SOCIETE GENERALE EUROPEAN BUSINESS SERVICES CU PROIECTUL REDUCEȚI, COLECTAȚI, RECICLAȚI și RESPITAȚI.

Rezultatele proiectului realizat în parteneriat cu Atelere fără frontiere au dus la reducerea amprentei de CO2 și la îmbunătățirea strategiei de gestionare a deșeurilor, prin colectarea selectivă a echipamentelor neutilizate și reîncadrarea produselor vechi electronice și electrice în ciclul de viață economic, promovând un comportament ecologic și prietenos în rândul celor 2500 de angajați, ajutând totodată oamenii nevoiași.

 În categoria Business Leaders in Talent Devlopment & Education sunt apreciate companiile ce joacă un rol activ în educarea forței de muncă, cele ce investesc în programe proprii de formare sau colaborează cu instituții de învățământ si alți parteneri educaționali pentru consolidarea capacităților necesare pe piața muncii.

CÂȘTIGĂTORUL ESTE DB GLOBAL TECHNOLOGY CU PROIECTUL MASTER IN FINANCIAL COMPUTING

Compania a dezvoltat primul program de master de 2 ani organizat în parteneriat cu Universitatea Politehnică București. În cadrul acestuia, programul de studii este conceput și livrat de către angajații companiei în colaborare cu Departamentul de Informatică al Universității. Programul este acreditat de ARACIS și permite studenților să lucreze în echipe multinaționale mari, livrând soluții software pentru infrastructuri critice, specific marilor organizații financiare.

Categoria Business Leaders in Vibrant Workplace urmărește să scoată în evidență și să promoveze companiile care au creat un mediu de lucru vibrant, au investit în programe integrate de well-being, diversitate și incluziune.

CÂȘTIGĂTORUL ESTE VERTIV CU PROIECTUL FII STAPANUL CALATORIEI TALE

În cadrul proiectului, fiecare angajat a beneficiat anual de 10 zile suplimentare de concediu și de 3 ore de lucru flexibile/ zi de muncă. Relocarea biroului într-o clădire nouă, cu o cafenea și o terasă vibrante, unde angajații au fost implicați în proiectarea spațiului de birouri, au ales culorile, plantele și tipul de mobilier. Tot în cadrul proiectului, angajații au trecut de la formal la informal, astfel că acum 60% din sălile de întâlniri sunt de tip open space.

Angajamentul echipei a crescut, recent 83% dintre angajați au afirmat într-un sondaj intern că sunt susținuți pe deplin în creșterea personală și profesională.

Categoria Collegue of the Year, apreciază acei oameni pasionași și dedicați, a căror energie pozitivă creează un mediu de muncă de invidiat, care sunt mentori și își doresc mereu să descopere noi provocări. Elena Șandru de la HP Inc. a câștigat în acest an.

Despre Asociația Business Service Leader (ABSL)

Asociaţia Business Service Leaders în România este cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de business services, adunând în componența sa cele mai importante companii din piață care își desfășoară activitatea în domenii precum Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Information Technology Outsourcing (ITO), Research and Development (R&D).

Rolul ABSL România este de a susține expansiunea sectorului de Business Service și transformarea acestuia într-un vector important al creșterii economice a României. Asociația își atinge obiectivele prin facilitarea colaborării principalilor jucători, angajarea autorităților și grupurilor de interes în dezvoltarea aspectelor operaționale cheie ale industriei. 

Din  ABSL  România  fac  parte atât companii autohtone, cât și multinaționale de profil, lideri regionali și globali precum: Accenture Services, AECOM, Allianz Worldwide Partners, APT Resources & Services, Avison Young, Bosch Service Solutions, Be Think Solve Execute, British American Tobacco, Brightway, Carestream, Central Europe Technologies, Chairry, Conduent, Colt Technology Services, , Datanet, DEVHD, DB Schenker, DB Global Technologies, Deloitte Audit, DXC Technology, Ernst & Young, Eucom Business Language, Euromaster Tyres & Services, Genpact, Global Remote Services, Goodyear Dunlop Tires Operations Romania, HP Enterprise, HP Inc. Romania, KMG Rompetrol, InterGlobe Technologies, Luxoft Professional Romania, Linde Gaz, Majorel, Mercedes Benz, Microfocus, Microsoft Romania, Michelin Business Services, Molson Coors, Mood Media, Office Depot Service Center, OMV Petrom Global Solutions, Optima Solutions Services, P4cards, PwC Romania, Process Solutions, Procter & Gamble Marketing Romania, Renault Business Services, Samsung SSCE, SCC Services Romania, Selir, SocieteGenerale European Business Services, Stefanini Romania, Suvoda Software, Teleperformance, TELUS International, Total Global Services, TotalSoft, UniCredit Services, Uipath, Valoris Center, Veeam Software, Vertiv, Vodafone Shared Services Romania, Waters Corporation, Webhelp, Wipro Technologies și WNS Global Services Romania.

De asemenea, COS, Dale Carnegie, HAYS, I Future, JLL, KPMG, SKANSKA, Steelcase și  Zamfirescu Racoți Vasile & Partners susțin ABSL în calitate de parteneri strategic ai asociației.

Pentru mai multe informații: www.absl.ro

Adauga comentariu

Cele mai noi

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter