Secțiune susținută de

„Acționăm responsabil!” lansează Social Responsibility Review

Portal HR \ Actual \ „Acționăm responsabil!” lansează Social Responsibility Review

Rețeaua „Acționăm responsabil!” anunță lansarea Social Responsibility Review – o revistă de responsabilitatea socială dedicată specialiștilor în domeniu și tututor persoanelor interesate de acest subiect.

Găzduită de aplicația Flipboard, revista este dezvoltată sub forma unui agregator online al celor mai vizualizate și comentate articole publicate de membrii Rețelei „Acționăm responsabil!” în cadrul platformei www.actionamresponsabil.ro. Publicația poate fi consultată atât online, cât și în varianta mobile, direct din aplicația Flipboard. [1]

Revista digitală de responsabilitate socială reunește materiale informative cu privire la noutăți în domeniul responsabilității sociale, exemple de bună practică la nivel național și international, precum și materiale de promovare a acțiunilor derulate de membrii Rețelei „Acționăm responsabil!”, oricare dintre membrii rețelei putând deveni astfel contributor al revistei. Publicația va fi structurată pe următoarele domenii:

  • Editorial;
  • Dialoguri – Interviuri cu responsabili de CSR din companii, reprezentanți ai ONG-urilor, specialiști și lideri de opinie în domeniu;
  • CSR în Uniunea Europeană cele mai interesante știri pe tema responsabilității sociale publicate de Comisia Europeană, CSR Europe, Global Reporting Initiative sau Națiunile Unite;
  • Agenda – evenimentele din domeniul responsabilității sociale.
  • Editor’s Choice – colecție de articole publicate de membrii Rețelei „Acționăm responsabil!
  • Marca “Acționăm responsabil!”  – noutăți cu privire la dezvoltărea mărcii „Acționăm responsabil!”

În editorialul primului număr al Social Responsibility Review, Rodica Lupu – manager „Acționăm responsabil!” – ne vorbește despre participarea la evenimentul organizat de CSR Europe la Bruxelles și despre strategia Entreprise 2020, supunând dezbaterii inițiate în cadrul Rețelei „Acționăm Responsabil!” o serie de problematici privind procesul de stakeholder engagement și impactul real al parteneriatelor public-private în România.

Prin fiecare număr al revistei de responsabilitate socială ne propunem să aducem în atenția citorilor noștri specialiști în domeniul responsabilitatății sociale din România și modele de bune practici în dezvoltarea și implementarea de proiecte de responsabilitate socială. Rubrica Dialoguri din primul număr al revistei include interviul acordat de Mona Nicolici (Petrom, Head of Community Relations & Social Affairs) în care ne vorbește despre strategia de responsabilitate socială a Petrom și cheia succesului proiectului „Țara lui Andrei”, importanța implicării instuțiilor statului în promovarea principiilor responsabilității sociale, necesitatea comunicării între autorități, societatea civilă și companii în direcția definirii unei strategii coerente de responsabilitatea socială la nivel național.

Consultă revista digitală de responsabilitate socială AICI.

Descarcă aplicația Flipboard pe telefonul tău, abonează-te la revistă și vei fi întotdeauna la curent cu noutățile din responsabilitate socială.[1] Aplicația poate fi descărcată gratuit de către toți posesorii de smartphone-uri.

Data articol: aprilie 3, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam