Secțiune susținută de

Ai grijă de viitor! Investește în educație – 20% pentru TeachforRomania

Portal HR \ Actual \ Ai grijă de viitor! Investește în educație – 20% pentru TeachforRomania

Fiecare dintre noi este o celebrare continuă a întâlnirilor de ieri. A întâlnirii unor oameni care ne-au văzut, ne-au recunoscut și au fost acolo, care ne-au inspirat să devenim ceea ce suntem astăzi și care au crezut în noi.

Pentru celebrarea acestor oameni, te invităm să contribui la inspirație, pe principiul că educația copiilor se realizează prin oameni care inspiră și care cred că o comunitate se dezvoltă investind în educația ei.

Imaginează-ți că toate școlile din țară au cei mai inspiraționali profesori, precum acei oameni care te-au inspirat, te-au ajutat să crești și au crezut în tine. Ce impact ar avea aceasta pe termen lung asupra comunității, asupra copiilor și chiar asupra businessului tău? Cum vor crește copiii din această țară?

Asociația Teach for Romania este parte a unei mișcări globale în aproape 50 de țări, care promovează un model de leadership inspirațional în educație. Recruteaza oameni model, pentru a deveni profesori inspiraționali în comunități dezavantajate. Aceștia au parte de pregătire în pedagogie, leadership, tehnici de predare, de mentorat și de o bursă acordată pe o perioadă de doi ani. Ei sunt oamenii care schimbă soarta unor copii și a unor comunități. Practic, Teach for Romania oferă sistemului resursa umană aptă să producă schimbarea pe care ne-o dorim cu toții, acolo unde este nevoie. Adică în comunitățile cu provocări socioeconomice, în care rezultatele școlare sunt scăzute, iar abandonul școlar are o rată ridicată.

Ce poți face tu?

Poți contribui la misiunea Teach for Romania, direcționând 20% din impozitul pe profit al companiei tale și oferind astfel acces la educație cu inspirație pentru toți copiii din România.

Codul Fiscal și Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, permit companiilor comerciale plătitoare de impozit pe profit să direcționeze pînă la 20% din suma datorată anual bugetului de stat către organizații non-guvernamentale. Suma oferită cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit datorat statului, nu poate depăși 20% din impozitul pe profit sau 0,5% din cifra de afaceri. Codul fiscal, Titlul II, Cap II, Art. 25, Punctul 4), Litera i)

Află mai multe despre Teach for Romania aici.

Data articol: ianuarie 10, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam