Secțiune susținută de

Aleargă și împădurește românește la Crosul Pădurii 2016

Portal HR \ Actual \ Aleargă și împădurește românește la Crosul Pădurii 2016

Un eveniment special se pregătește în luna aprilie în București, pe parcursul a două zile pline de energie. Este vorba despre Crosul Pădurii, cea mai mare competiție de masă dedicată unei cauze de mediu.

Competiția aduce la un loc alergarea, spiritul de echipă, motivația, pădurile, opincile și aerul pe care-l respirăm. Motivul principal este însă angajamentul de a oferi o lume mai verde copiiilor noștri.

Pornind de la îndemnul Aleargă și împădurește românește, evenimentul este deschis oricui dorește să-și pună sângele în mișcare pentru pădurile din țara noastră. Este vorba mai exact despre Pădurea Copiilor, un proiect pornit de la visul de a planta un puiet pentru fiecare nou-născut din România. Vestea bună este că nu trebuie să fii pădurar pentru a planta copaci, este de ajuns să-ți placă mișcarea. Iar participarea la Cros este simplă: prin achitarea unei taxe de înscriere, fiecare alergător primește un kit de alergare și promisiunea unei experiențe memorabile.

Traseul ales face trecerea între zone betonate şi zone înverzite: „Ne-am angajat ca acestă cursă să te poarte sub coroanele arborilor, să te facă să duci dorul codrului” spune Teodora Pălărie, managerul proiectului, „şi să te facem să trăieşti experienţa de a fi înfrăţit cu pădurea”.

Pentru a susține implicarea a cât mai multor oameni, organizatorii au creat un pachet corporate. Orice companie doritoare să promoveze mișcarea și un stil de viață sănătos poate sponsoriza participarea angajaților săi. Aceștia vor primi un kit de participare, tricouri personalizate cu logo-ul companiei și invitația de participa la campaniile de plantare.

Susținerea unui astfel de eveniment este un bun mod de încuraja în același timp spiritul de echipă și implicarea personală. Pădurea Copiilor este un exemplu palpabil a ceea ce înseamnă motivația a 9650 de voluntari: cu sprijinul susținătorilor de până acum, 38 ha de pădure au fost plantate pe terenuri agricole degradate din Sudul țării, pe parcursul a 8 ani. Și este loc de mai mult! De aceea ediția de anul acesta se desfășoară pe parcurul a două zile: 16 aprilie este ziua dedicată în totalitate copiilor care vor avea ocazia să alerge la două curse: 500 și 1000m şi să ia parte la ateliere educaţionale inedite. Duminică, 17 aprilie, adulţii vor lua startul în cursa “tradițională” 5km, în mini-marathon de 10km şi cea de 15km.

Toată lumea este invitată să alerge cu un accesoriu tradițional, potrivit cu muzica populară și atmosfera festivă a evenimentului. Pentru că devotamentul fiecărui participant pentru cauza împădurii este un motiv de celebrare, iar suma strânsă din taxele de participare se va transforma în puieți din „Pădurea copiilor”.

Pentru cei care își doresc să ducă implicarea mai departe, în primăvara aceasta începe o nouă campanie de plantare. Ea se adresează în principal companiilor care susțin promovarea voluntariatului printre angajații săi și le pot oferi ocazia de a planta ei înșiși copăcei.

Pentru mai multe detalii, urmăriți veștile pe http://crosulpadurii.ro/ și https://www.padureacopiilor.ro/.

Data articol: februarie 22, 2016

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam