Hot Now

Aleargă și împădurește românește la Crosul Pădurii 2016

22 02 2016, Portal HR , Comenteaza, 1.820 afisari

Un eveniment special se pregătește în luna aprilie în București, pe parcursul a două zile pline de energie. Este vorba despre Crosul Pădurii, cea mai mare competiție de masă dedicată unei cauze de mediu.

Competiția aduce la un loc alergarea, spiritul de echipă, motivația, pădurile, opincile și aerul pe care-l respirăm. Motivul principal este însă angajamentul de a oferi o lume mai verde copiiilor noștri.

Pornind de la îndemnul Aleargă și împădurește românește, evenimentul este deschis oricui dorește să-și pună sângele în mișcare pentru pădurile din țara noastră. Este vorba mai exact despre Pădurea Copiilor, un proiect pornit de la visul de a planta un puiet pentru fiecare nou-născut din România. Vestea bună este că nu trebuie să fii pădurar pentru a planta copaci, este de ajuns să-ți placă mișcarea. Iar participarea la Cros este simplă: prin achitarea unei taxe de înscriere, fiecare alergător primește un kit de alergare și promisiunea unei experiențe memorabile.

Traseul ales face trecerea între zone betonate şi zone înverzite: „Ne-am angajat ca acestă cursă să te poarte sub coroanele arborilor, să te facă să duci dorul codrului” spune Teodora Pălărie, managerul proiectului, „şi să te facem să trăieşti experienţa de a fi înfrăţit cu pădurea”.

Pentru a susține implicarea a cât mai multor oameni, organizatorii au creat un pachet corporate. Orice companie doritoare să promoveze mișcarea și un stil de viață sănătos poate sponsoriza participarea angajaților săi. Aceștia vor primi un kit de participare, tricouri personalizate cu logo-ul companiei și invitația de participa la campaniile de plantare.

Susținerea unui astfel de eveniment este un bun mod de încuraja în același timp spiritul de echipă și implicarea personală. Pădurea Copiilor este un exemplu palpabil a ceea ce înseamnă motivația a 9650 de voluntari: cu sprijinul susținătorilor de până acum, 38 ha de pădure au fost plantate pe terenuri agricole degradate din Sudul țării, pe parcursul a 8 ani. Și este loc de mai mult! De aceea ediția de anul acesta se desfășoară pe parcurul a două zile: 16 aprilie este ziua dedicată în totalitate copiilor care vor avea ocazia să alerge la două curse: 500 și 1000m şi să ia parte la ateliere educaţionale inedite. Duminică, 17 aprilie, adulţii vor lua startul în cursa “tradițională” 5km, în mini-marathon de 10km şi cea de 15km.

Toată lumea este invitată să alerge cu un accesoriu tradițional, potrivit cu muzica populară și atmosfera festivă a evenimentului. Pentru că devotamentul fiecărui participant pentru cauza împădurii este un motiv de celebrare, iar suma strânsă din taxele de participare se va transforma în puieți din „Pădurea copiilor”.

Pentru cei care își doresc să ducă implicarea mai departe, în primăvara aceasta începe o nouă campanie de plantare. Ea se adresează în principal companiilor care susțin promovarea voluntariatului printre angajații săi și le pot oferi ocazia de a planta ei înșiși copăcei.

Pentru mai multe detalii, urmăriți veștile pe http://crosulpadurii.ro/ și https://www.padureacopiilor.ro/.

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter