Secțiune susținută de

Andrei Constantin: „Walk15 este o combinație unică de produse într-o singură aplicație, oferind în același timp soluții de date pentru clienții B2B pentru a monitoriza impactul lor social pentru rapoartele ESG”

Portal HR \ Back to office \ Andrei Constantin: „Walk15 este o combinație unică de produse într-o singură aplicație, oferind în același timp soluții de date pentru clienții B2B pentru a monitoriza impactul lor social pentru rapoartele ESG”
Andrei Constantin - Walk15 Official Photo

Felul în care ne raportăm la sustenabilitate, atât ca persoane fizice, cât și ca organizații și autorități publice, aduce idei și start-up-urilor tech, ca Walk15. Aplicația lituaniană Walk15 a fost fondată în 2019 cu scopul de a ajuta oamenii să aibă grijă de sănătatea lor și de forma fizică, în timp ce protejează mediul, încurajând utilizatorii să meargă pe jos mai mult și să conducă mai puțin. Aplicația poate integra o serie de provocări, individuale și de echipă, care se pot personaliza de către organizații, după propriile profile și nevoi.

În prezent, aproximativ 12.000 de companii din întreaga lume folosesc aplicația, iar pădurea de copaci virtuali – felul în care aplicația contorizează CO2 salvat de fiecare utilizator prin mersul pe jos, a ajuns la aproximativ un miliard și jumătate de copaci.

Pentru acest start-up tech lucrează și Andrei Constantin, care este responsabil cu promovarea și extinderea aplicației pe piața din România, unde a început să dezvolte mai multe programe și proiecte.

Ce este aplicația Walk15 și cu ce problemă rezolvă? Cum funcționează aplicația Walk15 și ce primesc utilizatorii când o utilizează?

Walk15 este o platformă de activitate sustenabilă și o aplicație care ajută organizațiile să-și atingă obiectivele de sustenabilitate și sănătate, împreună cu angajații și publicul țintă, indiferent de locul în care se află în lume sau de ce limbă vorbesc. De asemenea, le ajutăm să-și educe colegii/angajații cu privire la amprenta lor de carbon și impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător.

Aplicația Walk15 se poate descărca și instala gratuit pe orice telefon inteligent cu orice sistem de operare (Apple, Android, Samsung, Huawei, etc.) și se sincronizează cu toate ceasurile sport și inteligente (Fitbit, Garmin, Apple Watch, Samsung Watch, etc.). După ce utilizatorul își creează contul gratuit, va vedea numărul zilnic, săptămânal și total de pași. Ei vor putea vedea, de asemenea, cât de mult CO2 au economisit / salvat și câți arbori virtuali au crescut. Folosim diferite formule pentru a calcula aceste numere dar ideea de bază este de a încuraja oamenii să meargă pe jos în loc să conducă 1 km. Încercăm să îi ajutăm pe utilizatori să creeze obiceiuri mai sănătoase și stiluri de viață mai sustenabile prin Provocările cu Pași și prin ofertele de la partenerii noștri din secția Portofelului pentru Pași.

Cum ai ajuns tu să lucrezi pentru aplicația Walk15? De când este Walk15 pe piață? Cum mă raportez eu la wellness?

Walk15 a ajutat oamenii și organizațiile să se îmbunătățească și să meargă pentru un viitor mai sănătos și mai durabil încă din 2019. Cred că toată lumea ar trebui să încerce să aibă o viață echilibrată, sănătoasă și sustenabilă. În mod natural am fost atras de oameni și de organizații care au aceleași idealuri. A fi în locul potrivit în Vilnius m-a ajutat să intru pe piața start-up-urilor tehnologice și să mă concentrez pe organizațiile care pot face cu adevărat diferența.

Ce deosebește aplicația Walk15 de celelalte aplicații de fitness sau wellness disponibile pe piață în prezent?

Walk15 este o combinație unică de produse într-o singură aplicație (provocări cu pași, trasee, portofel pentru pași), oferind în același timp soluții de date pentru clienții B2B pentru a monitoriza impactul lor social pentru rapoartele ESG. În comparație cu alte aplicații, nu urmărim și nu stocăm locația utilizatorului, în deplină conformitate cu cerințele GDPR. Walk15 funcționează în 26 de limbi străine și oriunde pe glob. Oferim organizațiilor mult mai multă flexibilitate în a-și crea provocările ideale cu pași, fie prin utilizarea unuia dintre șabloanele noastre, fie prin implementarea propriei idei de la început până la sfârșit. De asemenea, plănuim câteva funcții noi foarte interesante, care vor oferi utilizatorilor noștri și mai multe beneficii.

Cum se asigură aplicația că utilizatorii rămân motivați să mențină o rutină zilnică de mers pe jos?

Aplicația este concepută pentru a motiva utilizatorul să își schimbe obiceiurile într-un mod pozitiv. Funcționalitatea Provocărilor cu Pași oferă o competiție distractivă complementată cu premii pentru cei mai activi participanți. Funcționalitatea Portofelului pentru Pași permite utilizatorului să beneficieze de mersul pe jos și de pașii strânși în fiecare zi prin transformarea acestora în diverse reduceri pentru bunuri și servicii de la partenerii noștri. Notificările trimise utilizatorilor au scopul de a îi educa de ce un stil de viață mai activ și alegerile sustenabile îi pot ajuta pe aceștia dar pot avea un impact pozitiv și pe mediul înconjurător. Secțiunea de Trasee oferă rute noi și permite utilizatorului să învețe și să descopere ceva nou în timp ce merge pe jos.

Poți să împărtășești povești de succes sau testimoniale ale utilizatorilor care evidențiază impactul pozitiv al aplicației Walk15 asupra vieților oamenilor?

Utilizatorii și organizațiile sunt atât de implicați și mulțumiți încât își împărtășesc experiențele și poveștile pornind de la pierderea din greutate și terminând cu noi obiceiuri de activitate, tradiții sau chiar prietenii pe care le-au format prin provocările cu pași și prin mersul pe jos. Alături de schimbările personale, utilizatorii sunt foarte motivați de impactul pe care îl creează asupra mediului. De exemplu, în fiecare an, ei se pot alătura provocărilor publice cu pași cu scopul de a crește noi păduri cu pași. În timp ce merg pe jos, ei cresc arbori virtuali care mai târziu devin copaci adevărați.

De exemplu, compania Regitra ne-a spus că „Mulți colegi s-au alăturat proiectului! Valoarea adăugată este că, deși lucrăm separat, în orașe separate, provocarea cu pași a ajutat la unirea echipei într-un mod special. Obiceiurile bune s-au înrădăcinat cu adevărat. În cadrul companiei, chiar și conversațiile și întâlnirile s-au mutat din birou afară!”

Tot așa, cei de la VMG Group au povestit cum „În mijlocul provocării, ne-am dat seama cât de utilă este pentru toată lumea. Provocarea noastră a promovat munca în echipă și petrecerea activă a timpului liber. Personal, am făcut diverse schimbări: de exemplu, am început să merg pe jos spre și de la serviciu. După ce m-am uitat la statistici, mi-am dat seama că ziua mea a fost destul de activă, deoarece am mers în total 15 km. În plus, acei kilometri s-au transformat în pași pentru echipa mea. Este un instrument uimitor pentru companii pentru a-și încuraja angajații să-și petreacă timpul liber într-un mod mai activ și pentru a stimula spiritul de echipă.”

Poți explica cum aplicația Walk15 urmărește și utilizează datele privind activitatea de sănătate a angajaților pentru a îmbunătăți impactul lor social, și cum această informație este integrată în rapoartele ESG?

Walk15 încurajează angajații să acorde prioritate sănătății, motivându-i să meargă mai mult pe jos și să se angajeze în mod regulat într-o activitate fizică. Provocările Walk15 promovează opțiuni de transport sustenabil, potențial reducând amprenta lor de carbon și congestionarea traficului din orașe. Prin funcțiile Provocarea cu Pași și Portofelul pentru Pași, angajații sunt stimulați să adopte obiceiuri de mobilitate mai sănătoase. În plus, afacerile locale pot oferi oferte exclusive și reduceri utilizatorilor, promovând astfel creșterea economică în cadrul comunității locale.

Ce metrici specifici de sănătate colectează aplicația, și cum contribuie aceste date la obiectivele sociale și la responsabilitatea corporativă mai largă a organizațiilor?

Walk15 colectează date legate de mersul pe jos (și în curând și alte tipuri), inclusiv distanța parcursă, consumul de calorii, urmărirea activității zilnice și săptămânale. De asemenea, arătăm modul în care alegerile personale de mobilitate sustenabilă au impact asupra mediului: utilizatorii cresc copaci virtuali cu fiecare pas făcut. Acesta acționează ca un instrument educațional pentru a ajuta la îmbunătățirea obiceiurilor personale de activitate. Datele colectate prin aplicația Walk15 permit organizațiilor să își demonstreze angajamentul față de bunăstarea angajaților și alegerile de mobilitate mai sănătoase, aliniindu-se cu obiectivele de responsabilitate socială corporativă (CSR) și sustenabilitate.

În ce mod aplicația îi educă pe utilizatori despre impactul personal al emisiilor de CO2, și ce resurse sau informații furnizează pentru a spori conștientizarea cu privire la sustenabilitatea mediului?

Utilizatorii sunt educați cu privire la amprenta lor de carbon prin funcționalitatea copacilor virtuali. Ei văd cum activitatea lor de zi cu zi poate afecta mediul prin formula care a fost calculată de specialiști: 1 km făcut cu mașina folosește cinci copaci adevărați pentru a absorbi cantitatea produsă de CO2. Prin urmare, o persoană care alege să parcurgă o distanță scurtă pe jos crește 5 copaci virtuali per kilometru, care apoi devin vizibili în ecranul principal al aplicației. În acest fel, utilizatorul poate vedea zilnic impactul său personal asupra mediului. Numărul total de copaci virtuali crescuți este clar afișat și lucrăm la noi caracteristici care vor permite utilizatorilor să transforme acești copacii virtuali în copaci reali.

Cum motivează caracteristicile aplicației Walk15 utilizatorii să-și schimbe obiceiurile de mobilitate?

Funcția Portofelului pentru Pași din aplicația Walk15 motivează în mod eficient utilizatorii să-și schimbe obiceiurile de mobilitate, oferind recompense și permițând acestora să își transforme pașii într-o varietate de reduceri, articole și servicii valoroase, inclusiv reduceri la transport, sănătate, produse sustenabile, servicii sau oferte legate de wellness de la organizații naționale sau locale. Acest lucru nu oferă doar beneficii economice, ci și promovează un stil de viață mai sănătos. În plus, Portofelul pentru Pași permite implicarea comunității și poate fi utilizat de angajatorii locali pentru a-și încuraja angajații să adopte opțiuni de transport mai sustenabile, care astfel promovează o mobilitate activă și un stil de viață mai sănătos.

Data articol: noiembrie 8, 2023
Jurnalistă cu peste 12 ani de presă, în continuă căutare de povești și oameni care schimbă lumea prin educație și inovație, pasionată de istorie gastronomică și cultură.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam