Angajații, obligați să accepte măsurarea temperaturii zilnic, la birou
Recent, autoritățile au reglementat obligația de a măsura temperatura celor care intră într-o incintă prin mai multe acte normative, în funcție de specificul unor activități. În primul rând, angajatorii au o obligație în acest sens, iar angajații sunt și ei obligați să accepte luarea zilnică a temperaturii. De asemenea, este obligatorie la intrarea în instituții și autorități publice, precum și la muzee ori în spațiile saloanelor de înfrumusețare.
„Pe durata stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, toți angajații din sectorul public și privat au obligația să urmeze măsurile de mai jos:(…) acceptă verificarea temperaturii corporale la intrarea în sediu, la începutul programului și ori de câte ori revin în sediu„, scrie în Ordinul ministrului muncii și ministrului sănătății nr. 3577/831/2020, apărut sâmbătă în Monitorul Oficial, care tratează măsuri general valabile pentru toate locurile de muncă din sectorul public și privat. Practic, angajatorii au obligația de a desemna o persoană pentru măsurarea temperaturii și angajații sunt obligați să accepte această măsură. Un angajat s-ar putea întreba însă ce se va întâmpla după ce îi este luată temperatura: ce consecințe decurg dacă termometrul arată o temperatură ridicată, ce ar însemna temperatură ridicată și dacă se consemnează undeva aceste informații.
Citește tot articolul pe Avocatnet: Angajații, obligați să accepte măsurarea temperaturii zilnic, la birou. Unde mai este obligatorie termometrizarea
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam