Secțiune susținută de

Angajatori de top – 85% dintre vizitatori și-au găsit cel puțin un job în domeniul căutat de ei

Portal HR \ Actual \ Angajatori de top – 85% dintre vizitatori și-au găsit cel puțin un job în domeniul căutat de ei

Săptămâna trecută, pe 26-27 octombrie la Sala Palatului, a avut loc Angajatori de TOP București. Cel mai mare eveniment de carieră din România a reunit peste 10 000 de vizitatori, 130 de companii, peste 6000 de joburi și 34 de workshopuri și conferințe.

Peste 10 000 de vizitatori au fost prezenți în cele două zile de eveniment. 85% dintre candidați au găsit cel puțin un job în domeniul căutat de ei la care au aplicat. Dintre cei peste 10 000 de candidați în căutarea unui job, 1300 de persoane au avut ocazia să participe la workshop-uri și conferințe, sesiuni în domeniul lor de interes, În cadrul workshop-urilor, participanții au avut parte de sesiuni de carieră, sesiuni bazate pe competențele cerute de angajatori în anul 2018, precum time management, teamwork, sesiuni în care au avut parte de activități practice. Au învățat cum să-și administreze și să-și planifice eficient bugetul, au făcut primii pași în digital și au experimentat realitatea virtuală, prin intermediul ochelarilor VR. Tot în cadrul workshop-urilor au învățat să-și construiască un profil de LinkedIn atractiv pentru orice angajator.

Zona conferințelor IT a reprezentat un al punct de interes pentru participanții la eveniment. În cadrul conferințelor TechTalks pasionații de domeniul IT au fost martori la studii de caz din zone precum inteligență artificială si automatizare. Un topic foarte util pentru studenți și absolvenți a fost cel referitor la cum să facă tranziția de la un proiect academic la unul real de software development. Persoanele pasionate de FinTech au descoperit ce înseamnă digitalizarea și cum impactează ea domeniul financiar-bancar.

În urma evenimentului, CV-urile celor care au fost prezenți la Sala Palatului vor fi analizate de specialişti în recrutare, iar dacă se potrivesc cu cerințele joburilor vor fi chemați la un prim interviu.

“Am fost plăcut surprinși de entuziasmul ieșit din comun al tuturor “trecătorilor” pe la standul nostru. Suntem convinși că în urma participării, vom avea colaborări de succes cu o mulțime de aplicanți din cadrul târgului” – Flori Croitoru, Specialist Recrutare Huawei.

“Pentru L’Oréal, Angajatori de TOP este o oportunitate de a intra în contact cu tinerii absolvenți care intră pe piața muncii și care își doresc o experiență profesională deosebită în domeniul frumuseții. De asemenea, evenimentul ne-a oferit ocazia de a ne promova competiția internaționala BRANDSTORM, o competiție ce dă posibilitatea tinerilor să își exprime imaginația și creativitatea” – Magdalena Crîng, Human Resources Director L’Oréal România.

“Molson Coors are o istorie de peste 250 de ani dar centrul de servicii globale Molson Coors GBS este un angajator relativ nou în România. Am crescut însă într-un ritm extrem de rapid, de la doar câțiva angajați la 400 de specialiști în puțin peste un an. În 2019 aproape că ne vom dubla suntem deci dornici să cunoaștem cât mai mulți specialiști din zone precum: financiar, administrare a resurselor umane și comercial” – Mirela Slusaru, Internal Communications Molson Coors.

Am decis să participăm la ediția din toamnă Angajatori de TOP 2018 pentru că în fiecare an, echipa Catalyst, prin intermediul acestui eveniment a fost un partener de încredere, care ne-a ajutat să ne îndeplinim obiectivele de recrutare. În urma participării la Angajatori de TOP ne dorim să angajăm persoanele potrivite pentru pozițiile pe care le avem disponibile și să ne creștem brandul de angajator” – Iulia Șomoiag, Marketing Coordinator Valoris Center.

Cei care nu au ajuns la ediția din București și vor să se angajeze, pot participa și la ediția virtuală a evenimentului. Evenimentul Angajatori de TOP continuă cu o ediție virtuală, pe www.hipo.ro, în perioada 5-25 noiembrie. Participarea la Angajatori de TOP Virtual este gratuită și se desfășoară pe platforma online, www.hipo.ro. Participanții trebuie să își creeze un cont sau să-și actualizeze CV-ul pe site-ul www.hipo.ro, iar ulterior pot interacţiona cu platforma evenimentului, vor putea vizita profilurile online ale companiilor, pot vizualiza joburile disponibile şi cerinţele solicitate de angajatori, respectiv pot aplica la joburi şi se pot înscrie la seminarii online (webinarii).

Companiile care doresc să participe la Angajatori de TOP Virtual se pot înscrie până pe 5 noiembrie la adresa de e-mail angajatori@catalyst.ro

Data articol: noiembrie 1, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam