Hot Now

Angajatorii pot primi lunar bani de la stat dacă încadrează în muncă anumiți salariați

16 06 2014, Portal HR , Comenteaza, 2.911 afisari

Confom reglementărilor, angajatorii care încadrează în muncă anumite categorii de persoane pot beneficia de stimulente financiare de la stat, calculate în funcție de indicatorul social de referință (ISR), care în 2014 are valoarea de 500 de lei. 

Legislația autohtonă oferă unele facilități angajatorilor care încadrează în muncă tineri absolvenți, după cum se arată în Legea nr. 76/2002.

Mai precis, cei care angajează absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, o subvenție ce diferă în funcție de studiile salariaților. Astfel, pentru fiecare absolvent încadrat, angajatorii primesc:

  • o sumă egală cu valoarea ISR pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii – adică 500 lei;
  • o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea ISR pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal – 600 lei;
  • o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea ISR pentru absolvenții de învățământ superior – 750 lei.

În cazul în care absolventul este persoană cu handicap, subvenția se acordă pe o perioadă mai lungă de timp, de 18 luni.

În schimb, subvenția nu se acordă pe perioadele în care raporturile de muncă sunt suspendate.

Atenție! Incepând din 22 octombrie 2013, când a intrat în vigoare Legea nr. 250/2013angajatorii NU mai beneficiază și de scutirea de la plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor pentru șomaj aferentă absolvenților încadrați în muncă.

Potrivit unui anunț recent făcut de ANOFM, de aceste stimulente financiare beneficiază angajatorii care încadrează absolvenți care, la data absolvirii studiilor, nu aveau raporturi de muncă sau de serviciu, precum și cei care încadrează absolvenți de studii superioare care nu au promovat examenul de licenta.

„În acest scop, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă, respectiv a municipiului București, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor”, informează instituția.

Sursa citată atenționeaza, de asemenea, că angajatorii sunt obligați să mențină raporturile de munca sau de serviciu ale absolvenților încadrați în condițiile de mai sus cel puțin 18 luni. În cazul în care raporturile de muncă încetează mai devreme de 18 luni (din motive neimputabile angajaților) angajatorii vor restitui subvențiile primite pentru fiecare absolvent, plus dobânda de referință a BNR, după cum se precizează în Legea nr. 76/2002.

Pe de altă parte, dacă angajatorii mențin raporturile de muncă sau de serviciu și după cele 18 luni, atunci ei vor primi, pentru fiecare an de continuare a acestor relații, un ajutor financiar egal cu suma aferentă contribuțiilor sociale datorate pentru aceste persoane și virate conform legii.

Acesta se virează, la cerere, angajatorilor care nu înregistrează debite provenind din neplata contribuțiilor sociale.


Persoanele interesate pot obține informații suplimentare la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din raza de domiciliu sau reședință, ale căror date de contact sunt disponibile aici.

Articol de Mirela Oprea, preluat de pe Avocatnet.ro.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter