Secțiune susținută de

Angajatorii sunt obligați să ia măsuri împotriva contaminării salariaților cu coronavirus

Portal HR \ Actual \ Angajatorii sunt obligați să ia măsuri împotriva contaminării salariaților cu coronavirus

Angajatorii au obligația legală de a asigura angajaților lor materialele igienico-sanitare pentru a îndeplini cerințele de securitate și sănătate în muncă, avertizează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad. Asta înseamnă că, în contextul riscului de îmbolnăvire cu coronavirus, angajatorii sunt obligați să pună la dispoziția salariaților toate echipamentele de protecție și produsele sanitare necesare prevenirii contaminării cu acest virus. Dacă nu fac acest lucru, angajatorii riscă amenzi de până la 6.000 de lei.

Obligația angajatorilor de a asigura toate măsurile care vizează cerințele de securitate și sănătate în muncă este stabilită prin Legea nr. 319/2006. Potrivit actului normativ, angajatorul are obligația de a asigura în mod gratuit materialele igienico-sanitare salariaților săi.

Cei care nu respectă acest lucru pot fi amendați cu sume cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor se face de către inspectorii de muncă sau inspectorii sanitari.

În contextul răspândirii numărului de cazuri infectate cu coronavirus, ITM Arad atenționează atât angajatorii, cât și angajații că au obligația să ia toate măsurile pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Așadar, salariații trebuie să se asigure de următoarele aspecte:

Citește tot articolul pe Avocatnet: Angajatorii, obligați să ia măsuri împotriva contaminării salariaților cu coronavirus. Amenzi de până la 6.000 de lei dacă nu asigură săpun și alte materiale igienice

Data articol: martie 10, 2020

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam