Hot Now

Antrenează-ți creativitatea

09 05 2012, Portal HR , Un comentariu, 5.144 afisari

Creativitatea se poate dezvolta și antrena – Din 15 mai începe Creative Fitness Studio II. Creative Fitness Studio este un program de antrenare a creativităţii care are la bază un design original și care îmbină metodologii vechi și noi de formare a adulților (de la training și coaching, la hosting și world café) cu know-how din sfera industriilor creative, pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale unui public în căutare de experiențe de învățare din ce în ce mai bogate.

După ce prima lună de Creative Fitness Studio s-a încheiat cu succes, urmează seria II, care se va desfășura între 15 mai – 7 iunie. Pe lângă cei doi antrenori, Sandra Ghiţescu și Vlad Ioan Tăușance, va fi și un antrenor virtual: Nebunul. De la Elogiul Nebuniei a lui Erasmus până la ultimele premii de la Cannes, nebunia ne-a oferit o perspectivă diferită şi originală asupra realităţii, așa că vom explora împreună faţetele ei creative.

“Nebunia nu trebuie înţeleasă doar în sens clinic, sensurile ei culturale sunt mult mai profunde. Nebunia a însemnat de-a lungul istoriei ideilor: erezie, curajul de a spune adevărul, desituare şi izolare de comunitatea tradiţională, rătăcire de bunăvoie pe cărări nebătute. Nebunul este în egală măsură bufon, joker, trickster sau chiar zeu. Vom invoca diversele faţete ale personajului într-un proces 100% creativ care mizează pe anularea sau sfidarea regulilor.”, explică Vlad, unul dintre antrenori, tema acestei luni.

Prima lună de antrenamente s-a încheiat pe 19 aprilie și a avut ca temă Copilul, iar invitaţi speciali în serile inspiraţionale au fost Cosmin Alexandru, Tudor Chirilă, Bogdana Butnar și Liviu Mihaiu.

Participanţii la prima serie sunt entuziaști:“Mi-a plăcut foarte mult experienţa Creative Fitness; mi-a încărcat bateriile, mi-a deschis uși noi și mi-a arătat noi unghiuri de a aborda o problemă.”, povestește Isabela, iar Cami spune că: “Am învăţat metode pe care le pot folosi oricând sunt într-o pană de idei sau nu știu cum să le pun în practică pe cele pe care le am deja.”

„Suntem foarte mulțumiți de rezultatele primului modul. Am avut participanți deschiși care s-au antrenat sârguincios la studio, dar și acasă sau la birou. Poveștile de succes despre aplicarea celor învățate au început să apară din a doua săptămână și au continuat să se scrie până la finalul programului.

Am încheiat modulul cu multe idei bune, perspective noi și inspirație pentru dezvoltarea continuă a creativității fiecăruia.”, sumarizează Sandra Ghiţescu experienţa primei ediţii de Creative Fitness Studio.

“Timp de o lună mansarda Fundaţiei a devenit un spaţiu de joacă unde au fost mai puţine reguli și mai multe idei cu aplicabilitate. Participanţii au descoperit cum să își antreneze și să își menţină spiritul creativ și au găsit valoarea în ideile generate în echipă. Acest program este unul din instrumentele Fundaţiei pe care le punem la dispoziţia comunităţii și care credem că generează schimbare și progres.” – Beatrice Weber/ Fundaţia Friends For Friends.

Creative Fitness Studio este cel mai nou proiect al Fundaţiei Friends For Friends care se desfășoară pe mai multe luni. Fiecare lună include opt sesiuni – în fiecare marţi și joi – cu abonamente tip sală de fitness, pe diverse nivele, pentru dezvoltarea și exersarea intensivă a creativităţii. Accesul este limitat la 26 de participanţi, iar antrenamentele au loc în sediul FFFF din București, Str. Brezoianu, nr. 4.

Pentru mai multe detalii despre cum a fost la seria I de Creative Fitness Studio și cum va fi la seria II, exploraţi site-ul www.ffff.ro și pagina de Facebook.

Comentarii (1)
  1. […] Creative Fitness Studio – o serie de traininguri de creativitate, la care cred că mă voi înscrie foarte curând, mai ales că unul dintre traineri este Sandra Ghițescu: http://ffff.ro/creative-fitness-studio/ sau tot despre același program aici: http://portalhr.ro/antreneaza-ti-creativitatea/ […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter