Joi, 24 octombrie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul de referință pentru industria de resurse umane, HR Summit. Peste 200 de profesioniști din industria de HR și domeniile conexe, din România și din străinătate (consultanți, traineri, manageri, avocați specializați în dreptul muncii, antreprenori) sunt prezenți la eveniment pentru a împărtăși din provocările industriei. Printre subiectele abordate în cadrul evenimentului se numără: schimbările și dinamica din piața muncii, recrutarea, aspectele legislative, cum se poate crește angajamentul angajaților, beneficiile extra-salariale, managementul relațiilor de muncă sau gestionarea conflictului.
Recrutarea: între vânătoare de mituri și nevoile reale ale pieței muncii
Recrutarea fost și rămâne un subiect important pentru HR. Mulți recrutori se confruntă cu aceleași situații: aceiași oameni la interviuri, cerere forte mare pe piața de muncă și cerințe ale angajaților pe care devine din ce în ce mai greu să le atingi.
„În toți anii de când conduc divizii sau companii m-am lovit de o gramadă de clișee pe care probabil că le vedeți cu toții când recrutați: în vânzări căutăm barbați preferabil necăsătoriți, în HR femei, în IT numai tineri, asistentele medicale si infiermiere femei, tineri în call center, bărbați în poziții manageriale, și alte asemenea. Toate aceste clișee ne fac să recrutăm într-un red ocean și generează un val de consecințe și percepții în societate ținându-ne captivi într-un cerc vicios.” declară Sinziana Maioreanu (CEO, Aegon România și speaker în cadrul HR Summit)
Educație pentru prevenție și creșterea calității vieții, la inițiativa HR managerului
Abonamentele medicale sunt printre cele mai căutate beneficii extra-salariale. Asta în contextul în care suntem cu cel puțin 6 ani sub media europeană cât privește speranța de viață, conform comisiei europene. Cei mai mulți dintre angajații din companiile din România merg la medic în scopul tratării, nu neapărat spre a face un control de rutină.
Nevenca Doca, din persepectiva de HR Director(Banca Transilvania) a înțeles cât e de important să contribuie la prevenția celor mai frecvente tipuri de cancer, așa cum sunt ele identificate de OMS. Așadar, împreună cu Regina Maria a implementat cel mai amplu program de prevenție a cancerului desfășurat într-o companie privata din România. Nevenca Doca (HR Director, Banca Transilvania) va prezenta ROI-ul pe care o campanie de CSR, de prevenție a cancerului depistat în stadiu incipient, il poate avea.
Software-uri performante, de eficientizare a muncii în HR
Anul acesta, pe piața din Cluj-Napoca, a avut loc o fuziune care vine pe de o parte, cu expertiză pe zona de software, pe de alta, cu know-how pe piața de HR (True HR&dpPayroll). Este vorba despre compania clujeană AROBS Transilvania Software care a achizitionat UCMS Group România, si împreună și-au propus să ofere servicii și produse mai performante.
În cadrul secțiunii #TheKeypointSpeech, Ionuț Gherle (CEO,UCMS by Arobs) va susține un speech în care va oferi exemple concrete despre serviciul pe care l-au creat având la bază expertiza celor două companii.
Aspecte legislative: de la angajare la incetarea contractului, din mai multe perspective
În cadrul panelului de discuție pe care organizatorii l-au inclus în agendă ia cuvântul Cristina Bidiga (Asociat Manager, Coordonator birou Cluj-Napoca, NNDKP) avocat din anul 2002 specializat în litigii și consultanță în domeniul dreptului privat și al insolvenței. Cristina va puncta la ce aspecte trebuie să fie atenți profesioniștii în HR la momentul încheierii contractului, ce opțiuni există în cazul litigiilor de muncă sau la desfacerea contractului de muncă. Sesiunea de întrebări și răspunsuri va scoate la iveală preocupările constant din industrie și va crea acel dialog atât de necesar, parte din scopul evenimentului.
Blind date with a book, campania organizatorilor pentru promovarea cititului.
Tematica acestei ediții HR Summit face referire la competențele angajaților dincolo de studii și de calificări. Se raportează la capacitatea specialiștilor de resurse umane de a dezvolta abilități, de a vedea dincolo de diplome, de a angaja atitudini și a construi pe dorința oamenilor de a învăța.
Plecând de la această tematică HR Summit, în colaborare cu Bookster a gândit campania Blind date with a book. Scopul campaniei este acela de a da un imbold angajaților companiilor să-și ia răgaz să citească – fie că sunt 10 minute sau jumătate de oră într-o zi. O activitate care pe viitor poate să creeze dependență și, speră organizatorii, dorința de a extinde cât mai mult timpul dedicat carților în timpul liber, acasă sau în oraș.
De ce blind date with a book? Organizatorii au ales să acopere titlurile cărților pentru a crea curiozitate și interes față de cărți. Este suficient ca angajații să deschidă orice carte din cele selectate de către ei pentru a deschide un univers interesant, numai bun de explorat. Campania se desfășoară în perioada 14-21 octombrie, iar beneficiarii sunt 6 companii din Cluj-Napoca (companii software, hub-uri etc.)
Ultimele locuri la HR Summit – expo-conferința de resurse umane organizat de Libero Events se loc pe fi achiziționate pe site-ul oficial al evenimentului http://www.hrsummit.ro.
Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]
DetaliiÎn perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]
Detalii39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]
DetaliiŞapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]
Detalii