Secțiune susținută de

Apa minerală naturală Aqua Bilbor are un nou director general

Portal HR \ On the move \ Apa minerală naturală Aqua Bilbor are un nou director general
Aqua Bilbor

Producatorul de apa minerala naturala Aqua Bilbor anunta numirea noului Director General, Alin Gliga, si continuarea investitiilor pentru consolidarea pozitiei companiei pe piata apelor minerale naturale, finalizarea unei noi facilitati de imbuteliere si depozitare, dar si dezvoltarea retelei de distributie, ca elemente centrale strategice in perioada urmatoare. Bugetul total de investitii al companiei, demarate deja in urma cu 2 ani, se ridica la peste 10 milioane de euro, iar acestea urmeaza sa fie finalizate pana in 2025.

Cu experienta solida in industria apelor minerale, Alin Gliga si-a asumat o serie de obiective ambitioase pentru a consolida pozitia Aqua Bilbor pe piata apelor minerale naturale imbuteliate.

Principalele directii de dezvoltare in perioada urmatoare vizeaza pozitionarea pe piata in segmentul brandurilor premium, elementul principal constand in relansarea brandului traditional Bilbor si consolidarea pozitiei companiei pe piata apelor minerale naturale. Simultan, eforturile companiei sunt concentrate pe finalizarea investitiilor intr-o noua capacitate de imbuteliere si depozitare, care va conduce la dublarea capacitatii de imbuteliere, oferind o productie sporita si o distributie mai ampla. Compania va finaliza constructia unei noi unitati de imbuteliere si depozitare pana la sfarsitul lunii iunie 2024.

Formarea unei echipe puternice in zona de comercializare a produselor din portofoliu reprezinta o directie strategica cheie, ce confirma angajamentul companiei de a oferi un produs de calitate pe piata interna, dar si pe pietele internationale. In plus, compania are in plan noi investitii in utilaje performante, ce vor contribui la cresterea capacitatii de productie, confirmand de asemenea angajamentul Aqua Bilbor de a respecta cele mai inalte standarde de calitate, atat pentru apa minerala naturala, cat si pentru ambalaje.

In ceea ce priveste dezvoltarea retelei de distributie, Aqua Bilbor isi propune extinderea parteneriatelor cu distribuitori la nivel national, amplificand prezenta produselor sale atat in retelele traditionale, precum si in marile lanturi de magazine. In contextul schimbarilor de piata, Aqua Bilbor vizeaza pozitionarea sa ca un brand important si stabil in piata pe care activeaza, datorita calitatii apei Bilbor.

Investitiile realizate pana in prezent s-au concentrat pe identificarea si dezvoltarea surselor noi de apa minerala naturala, imbunatatirea infrastructurii de transport a conductelor pentru apa minerala, modernizare si achizitia de linii noi de imbuteliere pentru formatele de 0,5L, 1L, 1,5L, 2L, si o linie separata pentru imbutelierea la 5L.

”La baza implementarii actualei noastre strategii  stau protectia resurselor de apa si conservarea mediului inconjurator. Avand sursele principale de apa in aria geografica extraordinara a Muntilor Calimani, Aqua Bilbor urmareste sa asigure o interventie minima si absenta perturbarilor ecosistemului natural. Consideram acest lucru ca fiind o practica inerenta in activitatea noastra si, in acelasi timp, cultura organizationala graviteaza in jurul acestei strategii. Vom intensifica implicarea noastra in actiuni de responsabilitate sociala, cu accent preponderent pe proiecte care vizeaza conservarea naturii si programe educationale in scoli. Suntem cel mai mare angajator din Bilbor si dorim sa ramanem un reper in comunitatea din care facem parte”, declara Alin Gliga, Directorul General al Aqua Bilbor.

Cu o experienta de peste 16 ani in industria apelor minerale, Alin Gliga a activat in perioada 2008 – 2016 in rolul de Director Operatiuni Interne pentru Rio Bucovina SRL, detinatorul brandului Bucovina, iar pana la finalul lui 2023, a fost administrator in cadrul companiei. Din 2015 pana in februarie 2024, Alin Gliga a fost Vicepresedinte al APEMIN (Asociatia Patronala a Imbuteliatorilor de Ape Minerale din Romania).

Aqua Bilbor, imbuteliatorul apei minerale Bilbor si al apei de izvor Aqua Roca, este o companie a carei activitate este concentrata pe valorificarea celor mai bune surse de apa minerala naturala si de izvor din zona Muntilor Calimani, judetul Harghita.

Compania detine o fabrica in localitatea Bilbor din judetul Harghita si patru depozite in tara. In perioada 2022 – 2025 investitiile realizate in modernizarea companiei vor depasi 10 milioane de euro.

Compania are 102 de angajati, iar la nivelul zonei Bilbor, Aqua Bilbor este cel mai mare angajator.

Data articol: martie 5, 2024
Jurnalistă cu peste 12 ani de presă, în continuă căutare de povești și oameni care schimbă lumea prin educație și inovație, pasionată de istorie gastronomică și cultură.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam