Hot Now

Au început înscrierile la primele cursuri de Manager în Responsabilitate Socială

01 05 2013, Portal HR , Comenteaza, 3.886 afisari

Federația Junior Chamber International România (JCI România), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Asociația „Institutul pentru Politici Sociale” anunță organizarea primelor cursuri de formare de manageri în responsabilitate socială acreditate de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). Definirea rolului pe care un manager de responsabilitate socială ar trebui să îl aibă și formarea profesională în acest domeniu reprezintă aspecte cheie pentru stimularea implicării sociale a organizațiilor și promovarea inițiativelor de responsabilitate socială. În acest sens, echipa proiectului ”Actionam responsabil! – Rețeaua socială RSC” a considerat necesară dezvoltarea standardului ocupațional de manager de responsabilitate sociaa di derularea unor cursuri de formare menite să răspundă nevoilor de dezvoltare ale celor care activează în acest domeniu.

Cursul de Manager în Responsabilitate Socială se adresează tuturor reprezentanților partenerilor sociali (sindicate și patronate), camerelor de comerț și industrie, asociațiilor de IMM-uri și comitetelor sectoriale interesați de dobândirea calității de multiplicator în domeniul responsabilității sociale. 

Condiții de acces: Cursul se adresează absolvenților de studii superioare cu diplomă în orice domeniu. Reprezentanții grupului țintă care au participat la workshop-urile realizate în cadrul proiectului „Actionam responsabil! – Rețeaua socială RSC” nu sunt eligibili pentru participarea cursul de Manager în Responsabilitate Socială.

Participarea la cursul de Manager în Responsabilitate Socială se face doar prin completarea chestionarului disponibili AICI.

Structura cursului îmbină componenta teoretică –  centrată pe dobândirea cunoștințelor de bază și formarea abilităților necesare unui manager în responsabilitate socială – , cu o componentă practică foarte dezvoltată  – simularea unor situații reale din experiența de zi cu ai a acestuia. Programul de formare va porni de la construirea unei perspective holiste asupra conceptului de RSC – evoluția acestuia în ultimii ani – și va continua cu principiile responsabilității sociale, etică în afaceri, focusandu-se pe explicarea aspectelor practice și oferirea instrumentelor necesare în procesul de  management al responsabilității sociale în cadrul unei organizații. În același timp, o secțiune importantă este alocată standardelor în domeniu și instrumentelor care stabilesc principii ale responsabilității sociale: ISO 26000, SA 8000, Global Reporting Inițiative (GRI) sau Global Compact.

Cursul abordează principiile și practicile de responsabilitate socială – precum managementul relației cu stakeholderii, buna guvernare corporatistă, managementul responsabil al riscurilor, evaluarea și raportarea performanței sociale. 

Pe parcursul celor 5 zile de curs, participanții la curs vor învăța cum să elaboreze o strategie de responsabilitate socială adaptată profilului organizației din care fac parte, vor afla cum să aleagă cele mai potrivite proiecte în funcție de specificul industriei, cum să comunice eficient rezultatele acțiunilor pe care le desfășoară și cum să evalueze impactul demersurilor de responsabilitate socială.

Cursul se finalizează cu susținerea unui examen scris și a unei prezentări, participanții primind certificatul de absolvire eliberat de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, însoțite de suplimentul descriptiv care atestă competențele dobândite pentru specializarea „Manager în Responsabilitate Socială”.

Cursul se va desfășura pe Valea Prahovei (locul exact va fi comunicat ulterior) și va include 5 zile de formare (40 de ore), în cea de-a șasea zi urmând să aibă loc susținerea examenului de certificare. Perioadele de desfasuare a cursului sunt urmataoarele: 

  • Seria 1: 19 – 25 mai 2013;
  • Seria 2: 26 mai – 1 iunie 2013;

Participarea la cursul de formare Manager în Responsabilitate Socială este GRATUITĂ, organizatorii asigurând cazarea, masa (mic dejun, prânz, cină și pauze de cafea; pentru prima zi de cazare – 19 mai/26 mai – nu va fi asigurată masa) și transportul participanților (mai multe detalii vor fi comunicate în momentul înscrierii). 

  • Pentru prima serie de cursuri (19-  25 mai 2013) cazarea se va face pe data de 19 mai. Cursurile vor avea loc în intervalul 20 – 24 mai, iar examenul de certificare se va desfășura în data de 25 mai. 
  • Pentru cea de-a două serie de cursuri (26 mai – 1 iunie), cazarea se va face pe data de 26 mai. Cursurile vor avea loc în intervalul 27 – 31 mai, iar examenul de certificare se va desfășura în data de 1 iunie.

Numărul de locuri este LIMITAT, motiv pentru care participarea va fi asigurată în ordinea înscrierilor.

Traineri

Cursurile de Manager în Responsabilitate Socială vor fi faciliate de specialiști reputați din domeniul responsabilității sociale, cu experiență vastă în derularea de proiecte, precum și experiență de formare a adulților: Tincuța Apăteanu (Fondator Asociația Edusfera), Cristina Horia (Director Executiv Fundația Sensiblu), Cristian Ducu (Membru Fondator al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată) și Romeo Denuntzio (Auditor Societatea Română pentru Asigurarea Calității  – SRAC). 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm accesați: www.actionamresponsabil.ro  

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter