Hot Now

Burse Accenture oferite studenților pentru soluții tehnologice inovatoare în medicină

03 07 2019, Portal HR , Comenteaza, 338 afisari

Accenture, lider mondial în strategie, consultanță, tehnologie, digital și operațiuni, oferă burse studenților din Târgu Mureș pentru a sprijini cercetarea, cultivarea abilităților de inovație, și, totodată, pentru a susține mediul universitar mureșean. Bursele sunt oferite către 10 studenți ai Universității Sapientia și 11 studenți ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din partea diviziei Accenture Industry X.0. Proiectele câștigătoare au fost selectate în urma unui concurs pe teme stabilite de reprezentanți ai fiecărei universități împreună cu Accenture, teme aliniate la domeniul de activitate al diviziei Industry X.0.

Pornită din convingerea că investiția este imperios necesară pentru dezvoltarea și aplicarea noțiunilor teoretice asimilate în timpul facultății, colaborarea cu mediul academic din Târgu Mureș s-a dezvoltat rapid o dată cu extinderea companiei în plan local.

O parte dintre proiectele realizate în urma burselor oferite cu un an în urmă au vizat dezvoltarea de soluții informatice pentru domenii precum medicina și securitatea. Studenții au oferit soluții aplicabile unor probleme de actualitate, demonstrând astfel că moștenirea științifică și academică a României merită susținută.

Bálint B., student al Universității Sapientia, a obținut rezultate privind algoritmii de diagnosticare și clasificare a retinopatiei diabetice, o afecțiune a vaselor de sânge, ce hrănesc retina și care, în lipsa unui tratament adecvat, duce inevitabil la orbire. Astfel, prin cercetarea făcută, Bálint a dezvoltat un mod neexplorat până acum de a detecta diabetul după analiza retinei.

Zsófia S. a ales ca proiectul abordat să trateze o problemă majoră a sănătății publice, cancerul. Depistarea timpurie în cazul cancerului cervical este absolut esențială, de aceea, studenta Universității Sapientia a analizat problema detectării și segmentării tumorii cervicale aflate în stadiu preliminar pe baza imagisticii de rezonanță magnetică multispectrală.

Astăzi, folosim device-uri pentru a stoca și procesa tot ceea ce ține de viața noastră personală, transformând securitatea acestora, atât online, cât și offline, într-o chestiune vitală pentru fiecare individ. Astfel că echipa formată din Timea F., János M. și Krisztián N. a proiectat și implementat o aplicație care poate recunoaște proprietarul device-ului în funcție de mersul acestuia, utilizând accelerometrul dispozitivului.

”Parteneriatul pe care l-am construit cu Accenture în ultimii ani este foarte important pentru Universitatea noastră deoarece ne ajută să îi pregătim pe studenți cât mai bine pentru piața muncii. Este necesară o legătură continuă între sfera academică și mediul IT industrial, astfel încât studenții să se confrunte cu teme reale, de interes pentru industrie, și să rezolve probleme reale în domeniu”, a declarat Dr. Margit Antal, Conferențiar Universitar, Universitatea Sapientia Târgu Mureș.

Bineînțeles că proiectele menite să eficientizeze procese și să ușureze considerabil eforturile de personal nu au lipsit din portofoliul de înscrieri.

Roland B., Szilard N. și Paul D. sunt trei studenți autodidacți ai Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie, care au realizat un proiect intitulat “Sistem autonom pentru sere inteligente”. Proiectul presupune design-ul și construcția unei sere autonome scalabile și complet funcționale care ajută la automatizarea proceselor de irigare și colectare a plantelor. Cei 3 studenți au creat atât un braț robotic autonom a cărui principală responsabilitate este plantarea și colectarea plantelor, cât și un sistem automat de irigare, plus un sistem de monitorizare a mediului bazat pe inteligență artificială.

Știind că oprirea unui motor sau a altui echipament esențial poate duce la întreruperea producției și, implicit, generează un cost ridicat al reparației și întreținere, Kinga-Emese F. și Alin Marian P. de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie au propus proiectul “Platformă de întreținere inteligentă pentru industrii care utilizează sisteme IoT”.

Platforma, destinată echipei de întreținere, agregă date privind echipamentele importante din fabrică și monitorizează parametrii de funcționare ai acestora, anticipând astfel eventualele defecțiuni ale generatoarelor, turbinelor, motoarelor de tracțiune și ale altor echipamente de putere mare.

“Considerăm că este o colaborare benefică pentru ambele părți. Ideile dezvoltate de studenți cu ajutorul acestor burse de cercetare sunt inovatoare și aduc un suflu nou în abordarea temelor tehnice. Bursele reprezintă un factor motivant continuu pentru studenți ca să ducă la bun sfârșit dezvoltarea temelor pe care le-au ales”, a declarat Genge Béla, Conferențiar Universitar Doctor Inginer Habilitat, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, Târgu Mureș. 

Adauga comentariu

Cele mai noi

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii

Industria serviciilor de afaceri s-a adaptat rapid situației impuse de contextul Covid-19, prin implementarea telemuncii. Chiar termenul de outsourcing spune intrinsec acest lucru. Sunt activități care sunt făcute prin definiție la distanță. Telemunca a fost în ultimii ani unul dintre cele mai atractive beneficii din acestă industrie, acordate angajaților din România, înainte de pandemia Covid-19. […]

Detalii

Gala Premiilor de Excelenţă în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de HR din România, se va desfăşura în acest an în împrejurări excepţionale, pandemia de Covid-19 împiedicându-ne să ne întâlnim într-un cadru festiv, aşa cum ne-am obişnuit. Prin urmare, după două amânări, ne-am adaptat restricţiilor din această perioadă şi, pentru a nu […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter